windverwachting

Passanten Bataviahaven Lelystad maken vanaf nu kans op voordeeltjes Bataviawerf of Batavia-stad

PERSBERICHT
Lelystad – De afgelopen jaren is de bekendheid en populariteit van de Bataviahaven Lelystad onder watersporters met sprongen toegenomen. Dat heeft geleid tot een jaarlijks groeiend aantal passanten in deze moderne haven aan de oostkant van het Markermeer. Daarbij profileerde de Bataviahaven zich als een moderne jachthaven met eigentijdse voorzieningen en riante ligplaatsen. De komende jaren wordt deze koers voortgezet maar profileert de Bataviahaven Lelystad zich nog meer dan voorheen als het hart van een aantrekkelijke toeristische bestemming. Daarin werkt de Bataviahaven samen met onder meer de Bataviawerf, Batavia Stad, de Oostvaarderplassen en de restaurants rond de haven.
Voor de gasten van de Bataviahaven betekent dit dat zij met enige regelmaat gebruik kunnen maken van bijzondere aanbiedingen. Dat kan zijn een reductie op de toegang tot bijvoorbeeld de Bataviawerf, speciale acties voor bezoekers van de Bataviahaven in Batavia Stad of speciale acties in een van de restaurants.
De Bataviahaven wil de plek zijn voor haar gasten van waaruit zij de vele toeristische attracties in Flevoland ontdekken. En dat zijn er nogal wat. Behalve de naast de haven gelegen Bataviawerf en Batavia Stad zijn dit bijvoorbeeld het Aviodrome, de Oostvaardersplassen (De Nieuwe Wildernis), Toms Creek met zijn 10 visvijvers, het bij de jeugd zo populaire Belevenissenbos en de nabijgelegen 18-holes golfbaan van de Golfclub Flevoland. Al deze recreatieve bestemmingen liggen op fietsafstand (en sommige zelfs op loopafstand) van de Bataviahaven. Vanzelfsprekend zijn er bij het havenkantoor fietsen te huur. Informatie over al deze toeristische bestemmingen is uiteraard gedurende het seizoen verkrijgbaar in het havenkantoor.
Aantrekkelijke vaarbestemming voor groepen
Dit aanbod aan bijzondere toeristische bestemmingen is er natuurlijk niet uitsluitend voor de passanten maar zeker ook voor de met gasten varende bruine vloot en het toenemend aantal rijncruiseschepen dat de Bataviahaven aan doet. Een derde, groeiende, groep van bezoekers wordt gevormd door verenigingen en klassenorganisaties die met leden gezamenlijke vaartochten maken. Met name voor deze groep geldt dat de ruime afmeermogelijkheden, waarbij alle schepen bij elkaar kunnen liggen, de Bataviahaven aantrekkelijk maakt als bestemming. Dat de Havendienst zich daarbij als gastheer opstelt is iets dat door de gasten bijzonder wordt gewaardeerd.
Evenementenlocatie
De afgelopen jaren heeft een groeiend aantal evenementen gekozen voor de Bataviahaven Lelystad. Niet alleen watersportevenementen maar ook grote evenementen als de Nationale Oldtimerdag dat jaarlijks 20.000 bezoekers trekt en bijvoorbeeld het culturele festival Artifest. De ligging centraal in Nederland en de goede bereikbaarheid over zowel het water, de weg als het openbaar vervoer, maakt van de Bataviahaven Lelystad de ideale evenementenlocatie voor organisatoren van zowel kleine als grote evenementen.
Rijncruisevaart
Schepen van de Rijncruisevaart zijn al jaren graag geziene gasten in de Bataviahaven. Inmiddels is er in samenwerking tussen de gemeente Lelystad, City Marketing Lelystad en de Bataviahaven een keur aan toeristische bestemmingen geselecteerd die (ook) voor de opvarenden van deze schepen Lelystad tot een aantrekkelijke bestemming maken. Lelystad heeft zich aangesloten bij Amsterdam Cruise Port om mede daardoor het bezoeken van dit soort schepen verder te stimuleren. En zijn er reisorganisaties en rederijen die de Bataviahaven inmiddels als vertrek- een aankomst haven gebruiken voor hun cruisereizen. De Bataviahaven biedt aan deze schepen goede ligplaatsen en faciliteiten en heeft nog voldoende ruimte voor groei in deze markt.
Vernieuwde website
De inhoud en vormgeving van de website van de Bataviahaven Lelystad zijn de afgelopen weken in overstemming gebracht met het uitgangspunt de haven de komende jaren als het centrum van een toeristisch recreatieve bestemming te profileren. Deze website is tijdens de beurs EvenenementenContact op donderdag 12 februari in Zaandam in werking gesteld. Bezoekers zien in een oogopslag wat de haven, het omliggende gebied en Lelystad/Flevoland zelf de toeristische bezoekers allemaal heeft te bieden. En dat blijkt verrassend veel te zijn.
Meer informatie www.bataviahaven.nu

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X