Informatie voor de watersporter

Paterswoldsemeer op 29 en 30 juni weer het decor van 'oud zeilend hout'

PERSBERICHT
oudzeilendhout_2013Haren – Het jaarlijkse Oud-Zeilend-Hout Evenenment wordt dit jaar voor de 7e keer georganiseerd door de Stichting “Oud-Zeilend-Hout”. Deze keer organiseren we het zaterdag 29 en zondag 30 juni aanstaande op het Paterswoldsemeer in samenwerking met VW “De Twee Provinciën”.
De Stichting wil graag oude houten wedstrijdzeilboten weer op het water krijgen voor een gezellig zeilevenement in de vorm van een vijftal wedstrijden. Het gaat om wedstrijdzeilboten van verdwenen klassen als de Spoorklasse, de W-klasse, de 7m10-klasse, boten van soms al 100 jaar oud. Ook verwachten we een aantal BM’s , meestal kleine BM genoemd, weer aan de start te krijgen. Vanzelfsprekend komen er weer Larken aan de start. Bij alle evenementen die we georganiseerd hebben kregen we er meer dan tien aan de start!
Ook rekenen we op oude houten Olympiajollen, Finnjollen en Flying Dutchman. Het gaat hierbij om boten die door de bouwwijze in hout niet meer met hun moderne soortgenoten kunnen strijden, maar nog altijd de moeite waard zijn om te behouden, juist door hun soms unieke bouwwijzen in hout.
Aan het eind van de 50er en begin 60er jaren voeren er op het Paterswoldsemeer regelmatig boten van de Flying Dutchman en Finnjollen-klasse mee in de wedstrijden van VW DTP. Ook nu hebben we al een aantal toezeggingen van FD-zeilers, zodat we ook van deze ex-Olympische klasse een startgroep kunnen vormen. Maar ook oude houten boten van klassen die geen klassenorganisatie meer kennen als de ZM-klasse, Tempo Scow en OK-jollen zullen zeker van de partij zijn.
Al met al verwachten wij een zeilevenement dat niet alleen voor de deelnemers een feest zal zijn, maar dat ook voor de toeschouwers bij het clubhuis van VW De Twee Provinciën een genoegen zal zijn, want de wedstrijdbanen worden de zo uitgelegd dat de wedstrijden vanaf de wal prima te volgen zullen zijn. Zowel de start als de finish vindt vlak voor het clubhuis van VW De Twee Provinciën plaats.
Op zaterdag 29 juni is de eerste start om 12:00 uur, vervolgens zijn er nog starts om 14:30 en 15:45 uur. Op zondag zijn de starts om 10:30 en 13:00 uur.
Adres van het clubhuis van VWDTP is Meerweg 227 te Haren.
Meer informatie www.oudzeilendhout.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht