Informatie voor de watersporter

Pedro Boat in Hongarije had al langer geen enkele band meer met failliete Pedro Boat in Groningen

PERSBERICHT
Tazlar (Hongarije) – Na het faillissement van Pedro Boat in het Groningse Zuidbroek heeft het in Hongarije gevestigde bedrijf Pedro Boat Kft van de Nederlander Jan van der Weide veel vragen gehad over mogelijke effecten van dit faillissement op zijn bedrijf, dat daar tot 2010 de ‘Nederlandse’  Pedro Boats bouwde.
Omdat deze er niet zijn en om de situatie zakelijk helder te krijgen zonder onnodig schade te lijden, heeft Van der Weide beroep moeten doen op een Nederlandse advocaat voor een verklaring, die enige claim van de curatoren uitsluit en bevestigt dat er geen enkele financiële band meer is. Deze verklaring wordt op verzoek toegestuurd.
Van der Weide die met een Hongaarse is getrouwd en al jaren zijn eigen bedrijf heeft in Hongarije, bouwt namelijk ook een stalen CE-A gecertificeerd 40-voets zeiljacht met ophaalbaar midzwaard getekend door Dick Koopmans. Het jacht heeft een minimale diepgang van maar 1,20m, valt rechtopstaand droog, en is tegelijk uitermate veilig voor oceaanoversteken. Ideaal voor vertrekkers en voor wie naar onbekende kusten vaart.
Maar opdrachtgevers kunnen gerust zijn, meldt Van der Weide: “Wij hebben nergens grote tegoeden uitstaan of enige schuld. Niet bij privépersonen, bedrijven, banken of overheid. Wij kopen al het metariaal eerst in én betalen, voordat de klant een rekening krijgt. Beetje ouderwets misschien, maar wel optimaal inzichtelijk en zeker voor de klant.”
Meer informatie www.centreboard.eu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht