Informatie voor de watersporter

Peter Aarsen nieuwe baas Yanmar Europe

PERSBERICHT
Yanmar_Peter_AarsenAlmere – Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, treedt de heer Geert Jan Mantel met ingang van 30 juni 2014 terug als President Yanmar Europe B.V. De heer Mantel heeft deze positie bekleed vanaf 1 april 2002. Tegelijkertijd treedt hij terug als Managing Director in de Raad van Bestuur van Yanmar Co. LTD in Osaka, Japan. Hij is Bestuurslid vanaf juni 2009.
Na zijn pensionering neemt de heer Mantel de positie van Corporate Advisor in voor de drie laatst toegevoegde volle dochterondernemingen van Yanmar in Europa. Dat zijn: Yanmar Construction Equipment Europe S.A.S. in Saint-Dizier, Frankrijk, Vetus B.V. in Schiedam, Nederland en Yanmar Rus L.L.C. in Moskou, Rusland.
Vanaf 1 juli 2014 wordt de heer Mantel benoemd tot Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Yanmar Europe B.V. De heer Sodderland, lid van de Raad van Commissarissen sinds 1 oktober 1989, treedt dit jaar af.
Peter Aarsen benoemd als nieuwe President Yanmar Europe B.V.
Met ingang van 1 juli 2014 wordt de heer Peter Aarsen benoemd tot President Yanmar Europe B.V. De heer Aarsen begon zijn loopbaan bij Yanmar Europe B.V. op 1 januari 2007. Hij is werkzaam geweest in diverse functies, waaronder die van President Yanmar Marine International en Vice-President Yanmar Europe B.V., wat zijn huidige functie’s zijn.
Met zijn kennis en ervaring als ingenieur in de automotive-industrie past Peter Aarsen perfect bij het bedrijfs-DNA van Yanmar. Yanmar is een hoogwaardig technisch bedrijf dat voortdurend streeft naar de beste producten en service. De heer Aarsen is ingenieur Luchtvaartechniek (Ing, BASc) en heeft verschillende postbachelor-opleidingen gevolgd op het gebied van Business Administration & Management.
Peter Aarsen: “Yanmar is een sterke organisatie die kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft. Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe functie onze klanten vooruit te helpen, zodat zij het beste kunnen halen uit de duurzame aandrijvingstechnologie die Yanmar ontwikkelt voor de scheep- en pleziervaart, industrie, landbouw, energieopwekking en airconditioning, en installatietechniek.“
Meer informatie www.yanmarmarine.eu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht