Informatie voor de watersporter

Peter Vink en Jeroen van Leeuwen finishen als eerste in Rondje Texel 2013

Texel – Zondagochtend om half 10 kwam voor de zeilers het verlossende woord: “de 36e Ronde om Texel gaat door!” Na het uitstel van gister, vanwege de te harde wind verschenen er vandaag om 12 uur, 194 van de 288 ingeschreven catamarans aan de start.

Peter Vink als eerste binnen na 2 uur en 35 minuten!
Na 2 uur en 35 minuten kwamen Peter Vink en Jeroen van Leeuwen als eerste over de finish voor het strand bij Paal 17 op Texel. Vink en Van Leeuwen gingen vanaf de vuurtoren op kop en stonden hun eerste positie niet meer af. Varend op hun fonkelnieuwe en ultralichte Nacra Carbon F20 kwamen ze mede dankzij het speciaal geprepareerde roer bijna los van het water en bereikte topsnelheden.

In hun kielzog volgde Xander Pols met Stefan Dubbeldam, de winnaars van vorig jaar, die ondanks verwoede pogingen er niet in slaagden de kop over te nemen. John de Vries en Diederik Pauli kwamen als derde over de finish lijn.

In één woord super!
Peter Vink: ‘De Ronde was in één woord: super! Het was wel pittig, maar echt het was geen overleven. Het was gewoon echt zeilen.” Vink en Van Leeuwen kenden onderweg geen problemen. Vink: ‘Net voor de vuurtoren hebben we Mischa Heemskerk ingehaald, die had een hele mooie start en daarna hebben we de kop niet meer afgegeven.”

Geen vierde titel voor Heemskerk
Heemskerk kon vandaag bij winst zijn vierde titel pakken, maar slaagde daarin niet. Mischa Heemskerk: ‘Het was een mooie zware pot. Zeker het eerste reach rak onder spinnaker was lastig. Ik ben wel moe eigenlijk nu.” Heemskerk kon vandaag bij winst zijn vierde titel pakken.

Dorian van Rijsselberghe eerste Texelaar in de Ronde
Gunnar Larsen en Olympisch Kampioen Windsurfen Dorian van Rijsselberghe kwamen als tiende over de lijn en stappen beide met een grote glimlach van het water. Gunnar: ‘We hebben volgens plan gevaren, we zijn rustig gestart, en hebben na de vuurtoren veel boten ingehaald. Het waaide hard in het begin maar het was echt een supermooi rondje!” (Ronde om Texel)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht