Pieter Heerema heeft 24 januari 2017 om 20:37 uur Kaap Hoorn gerond

Les Sables d’Olonne – De Nederlandse Vendée Globe deelnemer Pieter Heerema (No Way Back) mag zich sinds gisteravond tweevoudig Kaap Hoorn-vaarder noemen. Als zeventiende schipper zeilde hij dinsdagavond om 20:37 uur MET opnieuw de Atlantische Oceaan op.

foto: Pieter Heerema

Dat was na een zeilreis vanaf de Franse westkust ‘langs de drie kapen’ van 79 dagen, 8 uur en 35 minuten, ofwel 32 dagen en 8 uur na de winnaar Armel Le Cléac’h. Acht jaar geleden is Pieter Heerema al eens eerder om Kaap Hoorn gevaren, met twee bemanningsleden op zijn luxueuze jacht. Dat wapenfeit gaf hem recht op een certificaat van de Stichting Nederlandse Kaap Hoorn-vaarders. Als ‘geintje’ had hij na thuiskomst het bestuur een brief gestuurd dat hij aan de strenge regels van de stichting had voldaan. Hij heeft nooit antwoord gekregen.

Zo te zien op de tacetracker heeft Heerema dit keer expres zijn koers verlegd om vlak langs de legendarische ‘Kaap der Kapen’ te kunnen zeilen. Een nieuw wapenfeit in zijn zeilers CV. (Nauticlink, Vendée Globe nieuws, live posities, Twitter – @VG2016, De Volkskrant, ‘De ontdekking van Kaap Hoorn’ – Zeilen, www.kaaphoornvaarders.nl)

1 Bericht

 • Felix van der Stok

  6 jaren geleden / 25 januari 2017 om 16:16 uur

  Beste Pieter,

  Hulde, hulde, hulde!!!
  Kaap Hoorn gerond, een weergaloze prestatie!
  2x per dag check ik de tracker en geloof me, het schiet echt op!
  t Wordt elke dag warmer nu, over een paar dagen is alles droog en schijnt de zon.
  Hou vol!

  Felix

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X