Informatie voor de watersporter

Pieter Heerema na 100 Vendée Globe-dagen alleen op zee: “ik verdring de eenzaamheid, maar leuk is het niet…”

Foto: Jacques Vapillon / No Way Back
Amsterdam, Les Sables d’Olonne – Hij is nu honderd dagen alleen op zee, maar Pieter Heerema zegt er nauwelijks weet van te hebben. ‘Ik houd het niet echt bij’, zegt hij dinsdagmiddag door de satelliettelefoon. ‘De dagen zijn een waas. Ik heb geen gevoel voor tijd meer.’

“Helemaal niet leuk…”
Hij heeft over de race zitten nadenken en is tot de slotsom gekomen dat die ‘helemaal niet leuk’ is. ‘De dag van vertrek is leuk, met die honderdduizenden idiote Fransen die je naam staan te scanderen. De aankomst is leuk. Daartussen zitten leuke momenten, maar dat zijn maar een paar uurtjes. Daar hoef je niet de hele wereld voor rond te zeilen. Als ik met mijn motorfiets in de Ardennen een dag bochtjes ga draaien, dan heb ik het veel langer veel leuker en zit ik daarna lekker aan een Belgische maaltijd met een glas wijn erbij.’ (De Volkskrant, Vendée Globe nieuwslive posities, Pieter Heerema – No Way Back)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht