Pieter Heerema onder de genomineerden voor de Conny van Rietschoten Trofee 2017

PERSBERICHT
Scheveningen – De genomineerden voor de Conny van Rietschoten en Flyer Trofee zijn bekend! De jury heeft afgelopen week gekozen uit de vele inzendingen. Een lastige opgave, afgelopen jaar zijn er weer zoveel mooie prestaties geleverd door de vele zeilers die Nederland rijk is. Maandag 6 november worden de felbegeerde Trofeeën uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala in het Zuiderstrandtheater te Scheveningen.
Over het Zeiler van het Jaar Gala
De Conny van Rietschoten Trofee is de zeilsport- prijs van Nederland en wordt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport. Daarnaast wordt de Flyer Trofee uitgereikt aan het jeugdtalent (jonger dan 21) van het jaar. Het is een bijzonder evenement waar Nederlands toppers uit alle facetten van de zeilsport bij elkaar komen en de hoogtepunten van het afgelopen zeiljaar vieren. Het Zeiler van het Jaar Gala is een samenwerking van het Watersportverbond en Stichting Zeiltrophy. Beide organisaties hebben als doel de zeilsport in Nederland te bevorderen.
De jury heeft voor beide trofeeën de volgende kandidaten genomineerd:
Conny van Rietschoten Trofee
Afrodite Zegers & Anneloes van Veen (470, begonnen een fantastisch jaar, zeilden van podium naar podium plaats)
Carlo Huisman (grinder Emirates Team New Zealand, heeft zich snel in de kijker weten te varen, nu aan boord bij team Brunel)
Pieter Heerema (Eerste Nederlander in de Vendee Globe die de race finishte)
Flyer Trofee
Bjarne Bouwer & Eliott Savelon (jeugd kampioenen Nacra 15)
Sil Hoekstra (RS:X windsurftalent, treedt in voetsporen van zijn ouders)
Maas Trofee
Op dezelfde avond wordt ook de Maas Trofee uitgereikt aan de vrijwilliger(‘s) die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent deze prijs toe zonder nominaties.
Coach van het Jaar en de Mediaprijs
Sinds twee jaar heeft het Watersportverbond ook de Coach van het Jaar en de Mediaprijs geïntroduceerd. Tot 1 november kan er via de website zeilervanhetjaar.nl genomineerd worden. Tijdens het Zeiler van het Jaar Gala kunnen alle gasten stemmen. Op deze wijze wordt door de aanwezigen de Coach van het Jaar en de Mediaprijs gekozen.
Meer informatie www.vanrietschotentrofee.nl en www.zeilervanhetjaar.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X