Informatie voor de watersporter

Pieter Heerema uitgeweken naar Lorient wegens gevaarlijke omstandigheden en technische problemen op zijn IMOCA racer

foto:  New York-Vendée Race
foto: New York-Vendée Race
Les Sables d’Olonne, Lorient (Frankrijk) – Op 55 mijl afstand van de finish in Les Sables d’Olonne van de New York-Vendée race heeft het Race Office samen met Pieter Heerema eergister besloten, zijn boot naar het meer beschermde Lorient te laten uitwijken, omdat zijn geplande aankomst in Les Sables te gevaarlijk zou zijn. Op dat moment lag Heerema op de 13de en laatste plaats.

Heerema zou net aankomen op het moment van een front passage met harde wind, terwijl hij vanwege technische problemen op zijn boot ‘No Way Back’, niet zijn motor kon gebruiken. Ook het inzetten van een sleepboot zou een te gevaarlijke actie hebben opgeleverd.

Met behulp van de organisatie heeft Heerema maandagavond in Lorient kunnen aanleggen, waar het wedstrijdcomité hem heeft verwelkomd in de persoon van race officer Jacques Caraes. Peter Heerema heeft zich ondanks het formele ‘niet finishen’ (DNF) toch gekwalificeerd voor de Vendée Globe. (Nauticlink, NoWayBack-video alleen op Facebook, New York-Vendée Race, Vendée Globe)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht