windverwachting

Plaats voor jonge zeilers bij Watersportvereniging Peter Hensen in Oosterbeek

OOSTERBEEK – De Watersportvereniging Peter Hensen uit Oosterbeek heeft een actieve jeugdzeilafdeling. Al 15 jaar wordt er zeilles gegeven aan kinderen die ervaring met de zeilsport op willen doen. Voor komend seizoen is er nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Kinderen vanaf 8 jaar krijgen les in Optimisten. Dit zijn kleine eenmans zwaardboten. De lessen worden gegeven van april tot en met september op een vaste avond in de week. De lessen worden gegeven op het Grindgat. Alle instructeurs zijn gediplomeerde vrijwilligers. WSV Peter Hensen mag daarom les geven volgens het nationale CWO systeem en veel kinderen halen hun CWO diploma’s of minstens een CWO vorderingsstaat. Deze sluiten aan en zijn gelijkwaardig met de lessen die op zeilscholen worden gegeven.

Zeilles op de Rijn
Voor de wat oudere jeugd die al zeilervaring heeft (bij voorkeur een CWO 3 diploma), wordt zeilles gegeven op de Rijn. Daarvoor heeft de vereniging vijf moderne tweemans wedstrijdboten, uitgerust met trapeze en genaker. De boten liggen op de jachthaven in Oosterbeek. Van daaruit wordt les gegeven op donderdag- en vrijdag avond. (HoogenLaag.nl, Watersportvereniging Peter Hensen)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X