Informatie voor de watersporter

Plan voor gezamenlijke promotiecampagne chartervaart loopt stuk op deelbelangen en achterdocht onafhankelijkheid

Enkhuizen – Er is wel belangstelling voor deelname aan een gezamenlijke promotiecampagne voor de chartervaart, maar echt draagvlak om tot daden te komen ontbreekt. Dat concludeert Werkgroep Alle Hens aan Dek, die in december 2011 van start ging om het draagvlak te onderzoeken.

Alle Hens aan Dek, bestaande uit communicatieadviseur Mieke Bosman, evenementenorganisator Dorine Kat-Stronck en de adviseur-schippers Johan Pals en Bert van Wingerden, stelde vervolgens een communicatieplan met bijbehorende begroting op om te inventariseren hoeveel schippers concreet bereid waren deel te nemen aan een gezamenlijke promotiecampagne.

“De respons was teleurstellend en bleek helaas onvoldoende om verdere activiteiten te kunnen ontplooien. Belangrijke drempel voor schippers waren onduidelijkheden over de onafhankelijkheid van de werkgroep. Deze werden mede veroorzaakt door de (commerciële) activiteiten van een online boekingskantoor en een stichting in de chartervaart die de werkgroep aftroefde door de promotieplannen van Alle Hens aan Dek in te zetten voor eigen gebruik en de activiteiten van de werkgroep in een kwaad daglicht stelde. Dat veroorzaakte veel ruis op de lijn.” (werkgroep Chartervaart Lagelanden, De Binnenvaartkrant)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht