Plan voor jachthaven Bergen op Zoom terug bij af

BERGEN OP ZOOM – Een gemoderniseerde en sterk uitgebreide jachthaven op de huidige plek in de Theodorushaven in Bergen op Zoom is vrijwel zeker van de baan. “Het is wellicht toch beter die jachthaven daar niet te laten zitten”, zei wethouder Ton Linssen deze week in de gemeenteraad.

Donderdag meldde deze krant dat de gemeente de komende jaren 26,9 miljoen euro moet steken in de sterk verouderde en verwaarloosde Theodurushaven. Daar boven op is nog 2,7 miljoen nodig voor snelle noodreparaties.

Met de vernieuwde haven hoopt de gemeente op termijn meer vrachtvaart en meer havengebonden bedrijven en banen aan te trekken. Dan is daar vermoedelijk geen plek meer voor jachten. “Als je nu investeert in de jachthaven terwijl je die straks weer moet verplaatsen, gooi je het geld letterlijk in het water”, zei Linssen.

Daarmee is de jachthavenkwestie terug bij af. Watersportvereniging De Schelde zei al veel eerder dat geld steken in de huidige jachthaven zinloos is. De Schelde wil een nieuwe, in de Binnenschelde. (BN/deStem)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X