windverwachting

Plan voor uitbreiding jachthaven Hardenberg vanwege toegenomen recreatievaart op de Overijsselse Vecht

Hardenberg – De gemeente Hardenberg werkt het plan voor optimalisatie van de bestaande haven in Hardenberg verder uit. Daarnaast gaat de gemeente de haalbaarheid van het in ere herstellen van de Gedempte Haven verkennen.

Bij optimalisatie van de bestaande haven is ruimte voor circa 20 ligplaatsen en 2 ligplaatsen voor grote boten. Daarnaast is langs de kade ruimte voor extra plaatsen. Wethouder Alwin te Rietstap: “De keuze voor dit scenario is voor dit moment een logische en kan dienen als opmaat richting een verdere uitbreiding van de haven op deze plek.”

Omdat de Vecht steeds beter bevaarbaar is voor de kleine recreatievaart, varen naar verwachting steeds meer bootjes op de Vecht bij Hardenberg. Met het maken van extra aanlegplaatsen in het Vechtpark Hardenberg, zorgt de gemeente ervoor dat de bootjes kunnen aanleggen en dat de vaarrecreanten Hardenberg kunnen bezoeken. Ook inwoners en ondernemers hebben bij de gemeente gevraagd om (vaste) ligplaatsen. (Hardenberg.nl)

1 Bericht

  • Bert Kramer

    2 jaar geleden / 28 juni 2019 om 12:12 uur

    Ik denk dat de toename van de recreatievaart op de Vecht zwaar wordt overschat. De nieuwe sluizen zijn qua afmetingen en diepgang veel te beperkt om een “economisch interessante” stroom toeristen de Vecht op te lokken. Ik neem niet aan dat er veel kano’s en roeiboten de hele Vecht zullen af- of opvaren. Bovendien konden die kleinere boten al lang in Hardenberg komen (sluis De Haandrik is al enkele jaren open), maar het lijkt er op dat Sinterklaas de enige is, die regelmatig afmeert in Hardenberg.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X