Informatie voor de watersporter

Plannen vaarbelasting van SGP, GroenLinks en PvdA schokken watersportsector en brengen volgens HISWA niets op

PERSBERICHT
Driebergen, 11 september – De mogelijke invoering van € 1000,- belasting per jaar op boten levert geen geld op stelt HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport. De economische schade is hoger dan de opbrengsten. PvdA, Groen Links en SGP hebben deze vaartax laten berekenen door het Centraal Planbureau. De watersportsector is geschokt. De HISWA spreekt zelfs over  ‘Desastreuze gevolgen’ . (HISWA)
SGP, GroenLinks en PvdA willen vaartax
Driebergen, 10 september – Als het aan de SGP, GroenLinks en PvdA ligt, komt er een vaartax. De extra belasting kost booteigenaren tot 1000 euro per jaar extra. Een aantal partijen heeft de maatregel laten doorrekenen door het Centraal Planbureau, maar in de verkiezingsprogramma’s is er niets over terug te vinden.
Een half miljoen mensen hebben een boot in Nederland, als het aan de SGP, Groenlinks en de Pvda ligt gaan ze flink meer betalen voor hun bootje. Dit zijn de plannen: Stel, u heeft een boot van 20.000 dan betaalt bij de SGP 140 euro per jaar meer. Bij de Pvda betaalt u gemiddeld 600 euro per jaar extra. Groenlinks wil een vast bedrag per boot per jaar heffen van 1.000 euro. De branchorganisatie van de watersportvereniging is verbijsterd. Want in de verkiezingsprogramma’s lees je er niets over. (HISWA)
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht