Informatie voor de watersporter

Platform Tubbber voor het huren en verhuren van boten en 's werelds grootste jacht- en charterverzekeringsmaatschappij Yacht-Pool lanceren nieuwe verzekering

PERSBERICHT
Groningen – Tubbber en Yacht-Pool international hebben een exclusieve overeenkomst getekend voor een nieuw verzekeringsproduct. Het International YACHT-POOL Charter Contract biedt privé booteigenaren en huurders de gewenste zekerheid.
In de komende weken zal Tubbber, de dienst die booteigenaren en huurders bij elkaar brengt, beschikbaar zijn in heel Europa.Met deze nieuwe dienst komen Tubbber en Yacht-Pool tegemoet aan de hoge standaardverplichtingen waar booteigenaren en schippers tegenaan lopen, en zo houdt men tevens de aansluiting met de rest van Europa. Dr. Friedrich Schöchl, CEO van Yacht Pool: “Momenteel zijn er teveel verschillende huur contracten. De meeste van deze contracten zijn juridisch niet correct of te ingewikkeld. Het is lastig om de risico’s van moeilijke clausules te begrijpen. Om booteigenaren en huurders te helpen zal Tubbber standaard onze Yacht-Pool charter voorwaarden hanteren die ook worden gebruikt door de toonaangevende chartermaatschappijen in Europa”.
Het contract is vertaald in de meest relevante talen en biedt een evenwicht tussen de rechten en plichten van de huurder en de verhuurder met als doel het risico te minimaliseren.
Tubbber is begin januari dit jaar officieel van start gegaan met slechts 360 jachten. In zes maanden is het aantal uitgebreid tot bijna 10.000 jachten waarvan meer dan 5.000 actief zijn. Yacht-Pool is de grootste jacht- en charter verzekeringsmaatschappij ter wereld en heeft meer dan 40 jaar ervaring. Met Yacht-Pool als exclusieve partner voor verzekeringen, verwacht Tubbber de komende jaren zeer snel te groeien in Europa.
Medeoprichter van Tubbber, Anne de Vries, is erg blij met het partnerschap. “Verzekeringen hielden me continu bezig. Ik denk zelf dat dit één van de grootste uitdagingen was van ons bedrijf. Nu we dit samen met Yacht-Pool hebben bewerkstelligd kunnen booteigenaren en jacht charter bedrijven zonder risico hun boot verhuren en zijn schippers en huurders ook gedekt tegen eventuele schade” Alle boten, alle vaargebieden en iedereen in Europa is straks automatisch verzekerd via het nieuwe verzekeringsproduct.
In de komende weken zullen Tubbber en Yacht-Pool de dienst verder uitrollen in Nederland en Europa.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht