Informatie voor de watersporter

Pocket acculader van Dometic Waeco zorgt voor optimaal laadproces en betrouwbare 12 volt accu

PERSBERICHT
Etten-Leur – De nieuwe DEFA SmartCharge acculader van Dometic WAECO is klein, eenvoudig en veilig in gebruik en toch ‘het slimste jongetje van de klas’. De lader, met een laadspanning van vier Ampère, herkent elk type 12 volt accu tot 120 Ah dat wordt aangesloten. Met de On-knop start de gebruiker vervolgens het voor deze accu optimale laadproces. Rekening houdend met de laadstatus, maar ook met de omgevingstemperatuur.
Zodra de accu vol is gaat de lader over in onderhouds- of druppelladen. Elke veertien dagen controleert de lader daarnaast de status van de accu met een ‘mini-laadproces’. “Eenvoudiger en veiliger kan het niet”, aldus Erwin Derks, Productmanager auto- en elektronica accessoires binnen Dometic Benelux B.V.. Een duidelijk display toont de laadstatus. De DEFA SmartCharge acculader is ook nog eens spatwaterdicht (IP65).
Het oppervlak van de acculader is magnetisch en voorzien van antislip: er is dus altijd wel een plek te vinden om de lader – al dan niet tijdelijk – veilig te gebruiken.
Sterke punten van de DEFA SmartCharge acculader zijn verder de beschikbaarheid van nuttige accessoires (waaronder een 12 volt aansluiting, bijvoorbeeld voor een koelbox of het opladen van laptop/tablet/telefoon), de kortsluitbeveiliging, de omgekeerde polariteit en de plaatsbesparende mogelijkheid de kabels rond de lader te winden als deze niet in gebruik is. De slimme lader is ideaal voor automobilisten, motorrijders en boot-, kampeerauto- en caravanbezitters.
De adviesprijs van de lader bedraagt € 99,- en is tot eind 2012 exclusief verkrijgbaar bij de Dometic Marine Partners
Meer informatie www.marine.dometicgroup.com/nl/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht