123 stickers

Politie deelt in strijd tegen snelvaarders in één week op hetzelfde water in Medemblik 24 bekeuringen uit en vernietigt een boot

MEDEMBLIK – De politie heeft woensdag 15 april naar aanleiding van een achtervolging van drie snel varende schippers één boot inbeslaggenomen. Ook zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor te snel varen.

Een van boten was afgelopen weken door onder andere een omstander gefilmd en gefotografeerd op de grote Vliet bij Onderdijk. Dit omdat deze schipper stelselmatig te hard op de Vliet voer en overlast hierbij veroorzaakte.

Na de varende achtervolging is deze schipper weggerend en heeft zijn boot achtergelaten. Het Openbaar Ministerie heeft een machtiging tot vervreemding afgegeven. Hierdoor zal de boot nu vernietigd worden.

De afgelopen week werden in verband met de toenemende overlast en klachten op de Vliet 24 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de vaarsnelheid. (OnsWestFriesland)

1 Bericht

 • Rob van Deventer

  2 jaren geleden / 21 april 2020 om 14:55 uur

  Tsjonge jonge, de politie is een keer opgetreden.
  Het zal voorlopig dan ook wel de enige keer van het jaar zijn.
  Als je belt, waar dan ook, krijg je de afschuifmiep met het vaste antwoord “ wij hebben daar geen boot in de buurt”
  En dan ook graag een keer die kinderen controleren die met het bijbootje de rust verstoren en de koffie over tafel laten gaan.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X