windverwachting

Politie Friesland vraagt watersporters foto’s en filmpjes te maken van overlastgevende zwemmers

Kûkherne – De Friese politie vraagt watersporters om foto’s en filmpjes te maken van overlastgevende zwemmers in het water nabij Kûkherne. Dit meldt de politie dinsdag.

‘Dit als onderdeel van de aanpak om de overlast op en rondom De Zwemmer te stoppen’, aldus de politie.

De Zwemmer en de Kûkhernsterfeart, onderdeel van de Lits-Lauwersmeerroute, is een populaire vaarroute. Veel watersporters maken daar dan ook gebruik van. Met het warme weer trekken ook veel jongeren naar de waterkant om te zwemmen.

Een deel van deze jongeren zorgt met name bij Kûkherne voor overlast. Ze hinderen de scheepsvaart door aan stootwillen, bijboten en zwemtrapjes te hangen. Hierdoor ontstaan niet alleen gevaarlijke situaties, maar veel watersporters ervaren het ook nog als hinderlijk. Reden voor de politie en toezichthouders van de gemeente om vanaf het water en het land toezicht te houden. Overlastgevende zwemmers gaan dan ook op de bon.

Daarnaast roept de politie watersporters op om van deze vorm van overlast foto’s en filmpjes te maken. Het beeldmateriaal kunt u uploaden via www.politie.nl Met dit beeldmateriaal kan de politie gericht overlastgevende zwemmers aanpakken.

(BlikopNieuws, politie.nl)

1 Bericht

  • A.Poortenga

    8 jaren geleden / 22 juli 2014 om 21:10 uur

    Zondag 20juli veel overlast van zwemmers bij Kukherbe en hoek spoorbrug. Het gaf gevaarlijke situaties imdata 2 passerende boten tussen de zwemmers door moesten mee gas erop

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X