Politie gaat waterscooters strenger controleren, ondermeer met eigen waterscooters

ALMERE – Het Korps landelijke Politiediensten (KLPD) gaat deze zomer streng controleren op de overlast die waterscooters, ook wel jetski’s genoemd, veroorzaken. Dat heeft KLPD-woordvoerder Ed Kraszewski vanmiddag verklaard bij een informatie- en promotiedag aan de Gooimeerdijk in Almere over deze snelheidsduivels. Daarbij vond, bij wijze van stunt, een wedstrijd plaats tussen een watervliegtuig, met vliegende start, en een waterscooter plaats. Het vliegtuig won uiteindelijk de wedstrijd maar de twee gingen enige tijd gelijk op. Daarbij werd door de waterscooter een snelheid gehaald van ongeveer 120 kilometer per uur. (De Telegraaf)

4 Berichten

 • henk

  11 jaar geleden / 3 april 2011 om 11:02 uur

  een waterscooter is net een speedboot je kunt voor en achteruit,dus waarom mag een speedboot dan wel zo hard?

 • jetty harte

  11 jaar geleden / 3 april 2011 om 12:41 uur

  Eindelijk. Als normale watersporter houd je je hart vast als een jet ski rakelings langs je hoofd scheurt als je aan het zwemmen bent. Kijk eens op diverse plekken op de Limburgse Maas hoe ze daar te keer gaan en op het Spui op plaatsen waar het niet is toegestaan, maar op b.v. de Randmeren is ruimte genoeg en heb je geen last van deze figuren.

 • silvia

  11 jaar geleden / 3 april 2011 om 16:54 uur

  Het artikel klopt helaas niet haha!
  De Jetski heeft de wedstrijd gewonnen, niet het watervliegtuig.

 • jos

  11 jaar geleden / 20 april 2011 om 14:34 uur

  Denken die kakkers in hun sloepjes dat het water voor hun alleen is? Als je als jetskier in het snelvaarwater bent wat is daar mis mee?

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X