windverwachting

Politie in Polen vindt 20 gestolen buitenboordmotoren terug mede dankzij Moving Intelligence peilzender

PERSBERICHT
Zaltbommel – De politie in Polen heeft samen met het speciale opsporingsteam van Moving Intelligence afgelopen weekend 20 buitenboordmotoren in beslag genomen. De buitenboordmotoren zijn vermoedelijk allemaal afkomstig van diefstal.
De grote partij gestolen buitenboordmotoren kwam aan het licht nadat afgelopen week twee buitenboordmotoren in Noord-Holland werden gestolen. Beide motoren waren voorzien van een Moving Intelligence peilzender. Dit systeem maakt het mogelijk om objecten na diefstal online en via een app te lokaliseren en terug te vinden.
Na diefstalmelding zenden de systemen verschillende signalen uit. Op basis van deze signalen konden de eigenaren en het Moving Intelligence opsporingsteam de motoren tot in Polen volgen. Afgelopen vrijdag is de Poolse politie ingeschakeld en ter plaatse gekomen. In de omgeving van Warschau troffen zij de gestolen buitenboordmotoren aan. Na onderzoek zijn alle goederen door de Poolse politie veiliggesteld en voor verder onderzoek in beslag genomen.
Slechts 8% buitenboordmotoren wordt teruggevonden
Jachthavens in Nederland worden de afgelopen maanden geteisterd door een golf van inbraken en diefstallen. De dievengilde richt zich voornamelijk op losse objecten zoals marifoons en buitenboordmotoren. Uit cijfers van Stichting VbV blijkt dat er in Nederland jaarlijks ruim 2100 buitenboordmotoren worden gestolen. Slechts 8 procent komt terug bij de rechtmatige eigenaar.
De KLPD (waterpolitie) verwacht het komende watersportseizoen een nog grotere golf aan diefstal op vaartuigen. Zij roepen dan ook op om waardvolle spullen op te bergen en te beveiligen tegen diefstal. Een terugvindsysteem (peilzender) zoals de Mi9 van Moving Intelligence is een eerste stap om criminelen een halt toe te roepen. De Mi9 is waterdicht, heeft een eigen accu en is tevens SCM TV01 gecertifieerd.
Meer informatie www.movingintelligence.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X