Informatie voor de watersporter

Populaire ‘vrije’ zeilklassieker Route du Rhum viert 4 november 40-jarig bestaan

Saint-Malo – Mannelijke en vrouwelijke schippers, professionals en amateurs, in totaal 125, gaan vanaf 4 november solo over de oceaan racen. Op die dag start de Route du Rhum, een non-stop solo-zeilwedstrijd over de Atlantische Oceaan die elke vier jaar wordt gevaren. De race begint in Saint-Malo, Bretagne. Vervolgens zeilen de deelnemers 3.542 mijl richting Pointe-à-Pitre. Een plaats op het Caribische eiland Guadeloupe.

De vierjaarlijjkse Route du Rhum behoort vanwege het vrije karakter tot de meest populaire zeilwedstrijden. (Foto: ALEXIS COURCOUX / Route du Rhum)

De Route du Rhum wordt gevaren in zes verschillende klassen. Dit jaar zullen de de supersnelle en spectaculaire, gigantische Ultime trimarans opvallend zijn. Vier van deze trimarans zullen voor de eerste keer vliegen op foils. Deze boten kunnen meer dan 850 mijl per dag afleggen!
De rest van de vloot bestaat uit IMOCA’s, de concurrerende Class40, de Multi-50 multihull-klasse en een ‘Rhum’-klasse die bestaat uit amateur-deelnemers verdeeld in multihulls en monohulls. (Zeilen, www.routedurhum.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht