Informatie voor de watersporter

Populairste maritieme kunst uit expositie 'Benader Veere vanaf het Water' in juli nog te zien in GalleryMaritime in Middelburg

PERSBERICHT
Middelburg – GalleryMaritime geeft deze maand de publieke voorkeur de ruimte. De expositie in de galerie aan de Gortstraat zal op de 1e zondag van de maand juli 2013, tijdens de kunstroute, aandacht schenken aan de kunstwerken waarnaar de voorkeur van het publiek uitging tijdens de tentoonstelling in Veere getiteld; ’Benader Veere vanaf het Water’. Van de 92 kunstwerken die gedurende 6 weken in de Grote Kerk te Veere te zien waren heeft een groot aantal een positieve reactie van het publiek meegekregen. Een groeiend aantal bezoekers bezocht Veere de afgelopen tijd en het was de reeks van culturele evenementen op Walcheren dat veel volk op de been bracht.
Bezoekers uit alle windstreken zagen vanaf het Mauritsbolwerk de imposante toren en maakten van de gelegenheid gebruik voor een bezoek aan de Kerk. En passant bezichtigden zij de tentoonstelling waarna zij hun bewondering over de entourage van de expositie van de maritieme schilders in het daarvoor bestemde gastenboek te vermeldden. Vooral de kwaliteit van het maritieme werk en de veelzijdigheid van de kunstenaars werden met bewonderende understatements beloond.

gallerymar_reindevries
Veere geconserveerd – Olieverf op doek van Rein de Vries

De meest gewaardeerde werken vonden hun weg naar een eigenaar en de galerie wil de kunstliefhebber die, vanwege de waan van de dag, niet in de gelegenheid was om de tentoonstelling te bezoeken de kans te geven om de publiekskeuze in Middelburg te komen bewonderen.
Het huidige silhouet van Walcheren, door de ogen van 15 maritieme kunstenaars verbeeld, zal vanaf juli in de galerie worden tentoongesteld.
De expositie ‘PUBLIEKE VOORKEUR IN MARTIEM’ start 7 juli a.s. vanaf 13.30 uur. U bent van harte uitgenodigd t/m 28 juli 2013.
Meer informatie www.gallerymaritime.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht