Informatie voor de watersporter

Positief gestemd Vetus heeft nieuwe catalogus 2011 uitgebracht

PERSBERICHT
Schiedam – Het jaar 2010 was, na een wegens de economische situatie moeilijk jaar in 2009, positief voor VETUS. Productinnovaties, de implementatie van kostenbesparende maatregelen en een succesvolle wijziging van de kapitaalstructuur van het bedrijf zijn enkele van de proactieve stappen die zijn genomen om op het moeilijke economische klimaat te reageren.
Deze stappen hebben bijgedragen aan een geconsolideerde groei van bijna 15% in 2010 en op dit moment is de orderportefeuille al 20% hoger dan vorig jaar. De financieel betrokkenen bij VETUS zijn zeer positief over de ontwikkelingen binnen de VETUS groep. Marcel Borsboom, CEO voegt toe: “VETUS is uitstekend gepositioneerd voor verdere groei. Wij hebben binnen onze organisatie op diverse niveaus versterkingen aangebracht en wij hebben ons productaanbod heringedeeld naar het zogeheten ‘systeemdenken’. Onze toekomstvisie is het verschil te maken voor onze klanten door bestaande systemen te versterken en nieuwe complete systemen toe te voegen.  Dit alles ondersteund door onze eigen ontwikkelafdelingen in Nederland, India en Nieuw Zeeland”.
Onlangs is de VETUS catalogus 2011 gepubliceerd en inmiddels zijn al meer dan 300.000 exemplaren in 13 talen wereldwijd gedistribueerd. De layout van de catalogus is wezenlijk veranderd waarbij de nadruk ligt op de presentatie van de verschillende systemen. Om de herkenning van de verschillende systemen te vereenvoudigen, is ieder systeem voorzien van een symbool, zodat men gemakkelijk een relevant systeem en de desbetreffende producten kan vinden.
De voornaamste wijzigingen in de VETUS catalogus betreffen Maxwell (ankerlieren) en Marex (ramen naar maat). Het productaanbod van beide merken is vanaf dit jaar in deze catalogus opgenomen, waardoor het aanbod van VETUS met twee complete systemen is uitgebreid.
VETUS presenteert in de 2011 catalogus een serie nieuwe artikelen zoals de VETUS Rimdrive (boegschroef), het eerste resultaat van een nieuwe lijn boeg- en hekschroeven en de FTKIT, een revolutionaire aansluitset voor vaste brandstoftanks. VETUS heeft ook twee typen koelwaterfilters ontwikkeld welke zijn voorzien van een innovatieve dekselunit waardoor het filter makkelijker te openen is. De serie toiletten van VETUS is uitgebreid met een nieuw elektronisch toilet met een hoogwaardige vermaler tegen een zeer scherpe prijs.
De garantietermijn op VETUS equipment, verkocht vanaf 1 januari 2011, is verlengd naar 3 jaar en de garantietermijn op motoren, verkocht vanaf 1 januari 2011, is zelfs uitgebreid naar 5 jaar. Met de verlenging van de garantietermijnen wil VETUS de booteigenaar extra vertrouwen bieden.
Voor meer informatie: www.vetus.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht