Informatie voor de watersporter

Presentatie boek over het skûtsje Eben Haëzer tijdens Admiraliteitsdagen in Dokkum

DOKKUM – De Admiraliteitsdagen, het maritieme festival in Dokkum, wordt van 7 tot en met 10 september gehouden. Het gratis toegankelijk festival voor jong en oud trekt tienduizenden bezoekers naar Dokkum. De oude haven in de binnenstad komt weer vol te liggen met bijzondere schepen.

Vooral de concerten bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht zijn populair. De vijf pijlers van het festival zijn spectaculaire activiteiten, foodfestival, historisch straattheater, bijzondere schepen en muziek op diverse podia. Artiesten op het hoofdpodium zijn onder andere Miss Montreal, Xander de Buisonjé, Nielson, Jeroen van der Boom en Sharon Doorson.

Boek verloren gewaand skûtsje
Aan de vooravond van de Admiraliteitsdagen, donderdag 7 september om 17.00 uur, wordt het boek Eben Haëzer over het verloren gewaande skûtsje Stêd Dockum/Eben Haëzer gepresenteerd op het skûtsje, dat ligt in de binnenstad. Het eerste exemplaar is voor bestuursvoorzitter Hylke Heidstra van het skûtsje. Skûtsjekenner Klaas Jansma vertelde aan Sytse van der Werf dat het skûtsje Stêd Dockum – dat nu voor Dokkum meestrijdt om de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS) – in Dokkum is gebouwd en ooit van de familie Van der Werf is geweest. (actiefonline.nl, www.admiraliteitsdagen.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht