Informatie voor de watersporter

Prins van Oranje en Troostwijk Veilingen organiseren online veiling van luxe werfgebouwde jachten met sluiting op 12 december 2011

PERSBERICHT
Heeg, Amsterdam – Troostwijk Veilingen en Prins van Oranje Yachts organiseren begin december de eerste internationale online veiling van luxe werfschepen. Sloepen, zeiljachten, een Lemmeraak en motorjachten worden op één locatie verzameld en geveild. Deze samenwerking zorgt voor een internationale handelsplaats en zal de verkoop van schepen stimuleren.
Liggeld niet op te brengen
Bij een stagnatie in de verkoop van schepen lopen de kosten flink op, zeker internationaal. Eigenaren zijn soms duizenden euro’s aan liggelden onderhoud en afschrijving per maand kwijt. Gerrit Venema, CEO van Prins van Oranje Yachts: ‘Wij hebben internationaal al veel belangstelling voor dit concept, maar de jachten liggen vaak verspreid over diverse havens. Door een kijkdag en ruim aanbod komt de markt naar verwachting weer meer op gang.’ De schepen die nu worden aangeboden zijn allen werfgebouwd en zeer goed onderhouden, de schepen worden daar kritisch op geselecteerd. ‘Het betreft hier nadrukkelijk geen faillissementsverkopingen, maar jachten en sloepen die de eigenaar zelf actief ter veiling aan wil bieden voor een sneller resultaat,’ aldus Venema.
Internationale belangstelling
Troostwijk Veilingen heeft ruime ervaring met het organiseren van veilingen waar zowel nationale als internationale kopers bereikt worden. Het verkoopplatform, de uitgebreide databases en de marketingexpertise worden volledig ingezet. De inbrengers van schepen bestaan uit zowel particulieren als professionele partijen waaronder scheepswerven, botenverhuurbedrijven en makelaars. ‘Het is de bedoeling dat eenzelfde veiling binnen afzienbare tijd ook in Frankrijk wordt georganiseerd door ons,’ aldus Frank Adam van Troostwijk Veilingen.
Exclusieve Porsche Kineo
De kijkdag wordt georganiseerd op zaterdag 10 december 2011, op de locatie van Prins van Oranje in Heeg. De online veiling sluit vervolgens op maandag 12 december vanaf 19.00 uur. Er is gekozen voor een mooie selectie schepen waaronder een Lemmeraak, een sloep Jan van Gent en een legendarische Porsche Kineo waarvan er wereldwijd maar drie exemplaren rondvaren.
Over Troostwijk Veilingen
Troostwijk Veilingen is een begrip op het gebied van industriële verkopingen. Het bedrijf heeft meer dan tachtig jaar ervaring en een uitgebreid Europees netwerk van kantoren. Troostwijk Veilingen organiseert meer dan 1000 online veilingen per jaar in Europa.
Over Prins van Oranje Yachts
‘Prins van Oranje’ is opgericht in 1870 aan de rand van het dorp Heeg, en in de jaren zestig/zeventig verbouwd tot een watersporthotel met zeilschool en de verkoop van 1e klas werfschepen. Naast de verkoop van gebruikte schepen worden ook nieuw gebouwde zeil- en motorjachten verkocht. Met een compleet uitgerust verkoopterrein en een showroom van maar liefst 2500m2 heeft ‘Prins van Oranje’ alle ruimte en mogelijkheden om aan vrijwel alle bootwensen van klanten gehoor te geven.
Meer informatie www.troostwijkauctions.com  en www.prinsvanoranje.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht