Informatie voor de watersporter

Professional Boat Care start franchise-formule voor technische eenmanszaken en ZZP’ers in de watersportbranche

PERSBERICHT
LOOSDRECHT – Professional Boat Care is het nieuwe jaar gestart met een franchise formule voor technische eenmanszaken en ZZP’ers in de watersportbranche. Door krachten te bundelen worden verschillende expertises samengevoegd en wordt gezamenlijk gebouwd aan een sterk merk.
Michel Sanchez van Professional Boat Care: “Ik zie al jaren veel goede monteurs en botenpoetsers, die geweldig werk leveren en hun vak met veel liefde uitoefenen. Dit zijn vaak de beste vaklui die al jaren ervaring hebben en daarom ooit de stap hebben genomen om zelfstandig te beginnen. Maar de huidige economische situatie maakt het voor deze bedrijven steeds moeilijker zich staande te houden.
Veel voorkomende problemen bij ZZP’ers en eenmanszaken is dat er naast het werk vaak weinig tijd is voor marketing en promotie, het maken van offertes, klantopvolging of administratieve werkzaamheden. Het werk zelf neemt al veel tijd in beslag en daarnaast hebben veel eigenaren een gezin. Tijd voor het aantrekken van nieuwe klanten en marketing activiteiten om zich te onderscheiden van anderen is er vaak niet. En dat is precies waar franchise formules een uitkomst bieden!”.
De voordelen
“Het voordeel van franchise is dat deze zaken nu zo veel mogelijk vergemakkelijkt, of zelfs uit handen genomen worden. Men blijft het eigen vak uitoefenen, met de eigen klanten, maar wordt hierbij ondersteund door een overkoepelend bedrijf, die veel bijkomende zaken uit handen neemt. Denk alleen al aan de telefonische bereikbaarheid en de snelle opvolging van klanten en offertes. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan een sterk merk en bouwt men de specialisaties uit door kennis en kunde te delen. Onze franchise formule biedt ZZP’ers een kantoor en een verkoopteam, met ondersteuning bij de verkoop, promotie en administratieve werkzaamheden, met behoud van de eigen identiteit en bedrijf.
Juist in de huidige tijd is het van belang dat een merknaam ergens voor staat en opvalt in de massa. Samen werken wij aan het creëren en uitbouwen van een merknaam, de juiste uitstraling en genieten alle partijen van schaalvoordelen zoals gezamenlijke inkoop, lage overhead kosten en dealerschappen.
Inmiddels hebben wij met een aantal ondernemers een franchise overeenkomst gesloten. De doelstelling voor 2012-2013 is het aanstellen van 10-15 franchisenemers in heel Nederland. We zoeken in diverse gebieden in Nederland naar zelfstandig werkende technici en botenpoetsers”.
De ideale kandidaat
“Onze ideale kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar ervaring in technisch of optisch onderhoud van diverse typen vrijetijdsboten, is eigen ondernemer en ziet het zowel als een uitdaging als een kans samen met andere ondernemers te werken aan een uitgebreid netwerk van kennis en kunde”.
Meer informatie www.professionalboatcare.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht