Informatie voor de watersporter
PROJECT 406 DE SCÈNE IS GEZET

PROJECT 406: DE SCÈNE IS GEZET

INSTALLATIE VAN DE “BIG FISHER”-BOVENBOUW BEREIDT HET TONEEL VOOR HET “THEATER VAN DE OCEAAN” VOOR

Maandag 20 juni werd een belangrijke stap voltooid in de bouw van Project 406 – een prachtig 52m / 171ft zes-deks, sportfish superjacht, dat ‘s werelds grootste zal worden – toen de bovenbouw vakkundig werd neergelaten op de romp door bovenloopkranen.

De zorgvuldig geplande installatie van de dekken vond plaats in Hal 2 op het hoofdkantoor van de scheepswerf in Vollenhove en werd bijgewoond door het team van de eigenaar, scheepsarchitecten, ontwerpers en gespecialiseerde consultants naast het team van Royal Huisman.

De voorbereiding en uitrusting van de resterende vier dekken van dit verbluffende schip is nu aan de gang. Parallel daarmee werkt de scheepswerf verder aan de boordsystemen en andere technische installaties. Het werk omvat innovatieve functies en componenten, zoals laser-aangedreven buitenverlichting. In de aanloop naar de tewaterlating in 2023 zal alles worden gebundeld om de perfecte afbouw te realiseren.

Uitzonderlijk
Zelfs in de uitzonderlijke wereld van superjachten onderscheidt Project 406 zich als een uniek schip. Ze wordt niet alleen het grootste, maar zonder twijfel ook het meest luxueuze, fijn afgestelde, zorgvuldig gebouwde en indrukwekkende sportvisjacht ter wereld – met alle voorzieningen die van een superjacht mogen worden verwacht. Haar ontwerp is zeer onderscheidend, met een lange boeg en hoge verschansingen die door een heldere zeeg naar een lage en overzichtelijke kuip achterin lopen. De hoge toren biedt een uitstekend uitzicht met een neerwaartse hoek op het water voor gespecialiseerde visserij.

Afgezien van zijn praktische functie, biedt de toren ook een prachtig uitkijkplatform voor gasten, die alle actie beneden kunnen volgen. En nog een verrassingselement: een Sky Lounge die overdag een indrukwekkend uitzicht biedt op het theater van de sportvisserij. s Avonds biedt de Sky Lounge een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de hemel. Waar anders in de superjachtbouw zou u dat kunnen verwachten?

Teamwork
Vripack Yacht Design Studio is verantwoordelijk voor de scheepsarchitectuur van het project, evenals voor het dramatische exterieur en het nog te onthullen interieurontwerp. Royal Huisman is de superjachtbouwer met een zeer capabel en innovatief engineering- en productieteam dat zeer geschikt is voor het afleveren van een dergelijk uniek project. Het team van de scheepswerf heeft samengewerkt met de vertegenwoordiger van de eigenaar en zijn andere teamleden, waaronder: Bush & Noble voor expertise op het gebied van sportvisserij en klassieke jachtvormen; Hampshire Marine voor de dagelijkse technische aspecten op de scheepswerf. Er is een sterke cohesie en samenwerking tussen deze hoofdrolspelers – een duidelijke indicatie van de voortdurende vlotte voortgang van Project 406 op weg naar de vervulling van de aspiraties van haar eigenaar. Het project is er duidelijk op gericht om bij de oplevering een echt iconisch jacht te zijn.

Flexibele productie
Een werfteam van meer dan 300 individuele experts met een buitengewoon scala aan talenten en expertise betekent dat Royal Huisman veel van haar engineering- en productiewerk in eigen huis kan uitvoeren. Toch is flexibiliteit van vitaal belang om een snelle, kostenefficiënte en optimaal gecoördineerde productie te realiseren. Een goed voorbeeld hiervan is de nu gemonteerde Alustar® aluminium bovenbouw van Project 406. De specificaties zijn opgesteld en uitgewerkt door de engineeringafdelingen van Royal Huisman. De productie ervan werd uitbesteed aan een van de vele hooggekwalificeerde co-makers, een bewijs van samenwerking en efficiëntie in actie om te voldoen aan belangrijke doelstellingen van de klant.

“Royal Huisman heeft haar reputatie opgebouwd door de meest ambitieuze en uitdagende dromen van haar klanten te vervullen,” aldus Royal Huisman CEO Jan Timmerman. “Wij creëren jachten van buitengewone individualiteit, met een ongeëvenaard niveau van vakmanschap en betrouwbaarheid. Het is dan ook een voorrecht om door het team van de eigenaar geselecteerd te worden om dit unieke sportfish superjacht te realiseren. We kijken uit naar onze volgende ontmoeting wanneer we de tewaterlating van het afgewerkte product vieren. Project 406 wordt weer een meesterwerk van creativiteit, innovatie en expertise. En altijd, uniek, een individueel Royal Huisman motorjacht.”

Voor meer informatie: royalhuisman.com

Foto: Royal Huisman

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht