windverwachting

'Project Made In Holland' zet met steun Nederlandse jachtbouw Hollands zeilsyndicaat op

PERSBERICHT
PrintScheveningen – Wedstrijdzeilers Erik van Vuuren en Yvonne Beusker zetten een zeilsyndicaat op om aan internationale oceaanraces deel te nemen. Het motto ‘Made in Holland’ moet bijdragen aan de steun van de Nederlandse jachtbouw- en watersportindustrie.
Nederland en water gaan al jaren hand in hand. Aan expertise en vakmanschap geen gebrek. Met project MADE IN HOLLAND.COM bundelen we de krachten van design, productie tot aan de racers Een team van Nederlandse experts ontwikkelen een Class40 type racer, de ‘Waarschip40’ die 100% Nederlands vakmanschap, producten en innovatie combineren. En dat laten we de wereld zien en beleven tijdens nationale en internationale zeilevenementen.
Het is al vaker gezegd; met samenwerken bereik je meer dan de som der delen. De aftrap van de unieke samenwerking tussen een van Nederlands beste zeezeilers Erik van Vuuren van ‘Van Vuuren Performance Sailing’, Arthur Peltzer van ‘Peltzer Performance Yacht Design’ en Roelof Niezen eigenaar van jachtenbouwer ‘Waarschip’ vormt het begin van een heel bijzonder samenwerkingsproject; project MADE IN HOLLAND.COM. Het resultaat wordt een razendsnel Class40 type schip van 100% Hollandse makelij. Yibbs zal daarnaast zorg dragen voor de meerjarige campagne en Neerlands trots laten ervaren.
Het belang van een dergelijk project is groot en het is tijd om de Nederlandse kennis op dit gebied tentoon te spreiden. “Nederland is een toonaangevend jachtbouw land. Wat betreft oceaanzeilen is er echter al sinds de roemruchte Flyer geen 100% puur Hollands project meer geweest. Wij leveren graag onze bijdrage om daar verandering in aan te brengen! “aldus Arthur Peltzer.
“Voor mij is dit een droom die uitkomt” zegt Erik van Vuuren, “al jaren vaar ik in vele internationale regatta’s en wereldkampioenschappen. Maar mijn ambitie is om het Nederlandse zeilen naar een hoger plan te tillen. Met dit project gaat we dat doen. We gaan de wereldzeeën bestormen met een geweldig schip dat 100% Nederlands is.”
“Wij hebben ervaring in het bouwen van “specials / racers”, zoals eerder bijvoorbeeld voor Henk Jukkema, het Waarschip 1010 voor de OSTAR, en Harry Amsterdam het Waarschip 36LD. Met dit project gaan we deze traditie voortzetten en weer een uitzonderlijk schip in de markt zetten” aldus Roelof Niezen.
De eerste ondernemers zijn ingestapt in dit project, maar op korte termijn verwachten we ook andere Nederlandse leveranciers aan het project te kunnen verbinden.
Meer informatie www.projectmadeinholland.com

1 Bericht

 • hugo van wieringen

  8 jaren geleden / 27 november 2014 om 13:15 uur

  Voor het ontwerp heel goed kijken naar de Route du Rhum winnaar, een ontwerp van Botin.
  Is niet makkelijk de beste Class 40 ontwerpen te evenaren.
  Zelf vorig jaar met een akilaria 2 gevaren.
  Heeft de ontwerper toegang tot of beschikking over CFD programma’s?

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X