Informatie voor de watersporter

Promanent brengt Poismart op de markt, de Vaaratlas-opvolger voor Tomtom-navigatiesysteem voor boten

PERSBERICHT
Maasland – Het idee achter de eerdere Vaaratlas is extra informatie toe te voegen aan de standaard kaart van uw Tomtom autonavigatiesysteem. Informatie die aansluit op de specifieke interesses en behoeften van watersporters. Zoals bijvoorbeeld informatie over jachthavens, doorvaarthoogtes van bruggen en de ligging van tonnen en boeien.
Een gouden idee, maar desondanks ging de maker van de Vaaratlas begin 2011 failliet. Na de zomer van dat jaar bereikte Promanent overeenstemming met de curator en waren wij in staat om het concept van de Vaaratlas en alle databestanden ed. over te nemen. Al snel besloten wij om de software helemaal van de grond op te bouwen. Vele uren hard werken en duizenen regels code later is het dan eindelijk zo ver en kunnen wij de opvolger van de Vaaratlas lanceren. Om dat het idee achter de Vaaratlas ook buiten de watersport toepasbaar is hebben wij besloten om de naam Vaaratlas te laten vallen. De nieuwe Vaaratlas voor Tomtom heet vanaf nu PoiSmart.
Nuttige plaatsen op de kaart worden ook wel Points of Interest genoemd. Afgekort POI. PoiSmart staat voor slimme POI, punten die voor u nuttige informatie bevatten. Maar PoiSmart is ook een samenvoeging van “Poi’s market” of te wel een marktplaats voor Poi.
PoiSmart bestaat uit een gebruikersvriendelijk programma voor Windows en een grote database met heel erg veel Poi. De punten zijjn op een logische wijze gesorteerd en ingedeeld in lagen. In de software kunt u kiezen welke lagen u aan of uit wilt zetten en op de kaart van PoiSmart maakt u snel een selectie van het gebied waarvan u de punten wilt selecteren. Rechtstreeks vanuit PoiSmart kunt u uw persoonlijke selectie vervolgens naar uw Tomtom exporteren. Zo kunt u uw Tomtom helemaal omvormen naar uw eigen persoonlijke navigatie assistent.
Vanaf vandaag kunt u een gratis proefversie downloaden van PoiSmart. U kunt deze versie één dag uitproberen, waarna wij natuurlijk hopen dat u ook enthousiast bent en besluit een licentie aan te schaffen. Met een licentie mag u de software en Poi blijven gebruiken en heeft u een jaar lang recht op ondersteuning, updates en nieuwe groepen van Poi die nog zullen verschijnen. En voor de prijs van € 24,99 hoeft u het in ieder geval niet te laten.
PoiSmart kan op dit moment gebruikt worden in combinatie met de meeste modellen van de populaire Tomtom autonavigatiesystemen. Later dit jaar komen er nog export “plug ins” voor andere merken navigatiesystemen.
Meer informatie www.poismart.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht