Informatie voor de watersporter

Promotie Lelystad in handen van zeilsportondernemer en Volvo Ocean Race-man Tom Touber

PERSBERICHT
Lelystad – Met het afscheid van Klaas Heerema als directeur, is op maandag 29 augustus Tom Touber gestart als nieuwe directeur van City Marketing Lelystad. ‘Met de benoeming van de heer Touber heeft City Marketing Lelystad een sterke directeur, die aantoonbaar zijn sporen heeft verdiend.’ zegt Marcel Schonenberg, voorzitter Raad van Toezicht van City Marketing Lelystad. Maar daarnaast onderstreept Lelystad hiermee het belang van de watersport voor de stad.
Het City Marketing Team heeft onder leiding van Heerema de afgelopen twee jaar het merk ‘Lelystad’ krachtig neergezet. Dit leidde tot de winst van de Nationale Citymarketing Trofee 2011, de prijs voor de beste citymarketinggemeente van Nederland (onder de 100.000 inwoners). Daarnaast heeft Heerema zorg gedragen voor een borging van citymarketing in de meerjarenplannen van de gemeente Lelystad.
Tom Touber (47) studeerde Maritieme Techniek in Delft en Bedrijfskunde aan de TU Twente. Hij begon zijn carrière als marketing manager in Frankrijk, België en Nederland voor de laserprinters van Océ. Begin jaren negentig werd Touber directeur bij Brunel International. Als lid van de Raad van Bestuur van Brunel begeleidde hij de beursgang van dit bedrijf aan de AEX. In deze periode was hij verantwoordelijk voor de deelname van de Brunel Sunergy aan de Volvo Ocean Race (1997/98). Na negen jaar Brunel ging het roer om. Samen met Roy Heiner bouwde Touber aan een nieuw top(zeil)sportbedrijf: Team Heiner. Met als doel een professioneel topsport bedrijf te worden en de Volvo Ocean Race te winnen. Vanuit de nieuwe locatie in Lelystad leidde de plannen in 2006 tot het winnen van de Volvo Ocean race met de ABN AMRO. Na bijna 10 jaar in de topsport richtte Touber zich vervolgens weer op het bedrijfsleven. Als adviseur en managementtrainer begeleide hij organisaties bij groei en in slecht weer. Met name de ervaring uit de topzeilsport gebruikt hij om teams op scherp te zetten en samen soms onmogelijk geachte doelen te bereiken. Toen Delta Lloyd in 2008 vroeg of hij nog een Volvo Ocean Race wilde leiden kon Touber geen nee zeggen. Met de deelname beleef de ervaring in Nederland behouden.
Touber kent al lange tijd een nauwe band met Lelystad. Touber: ‘In Lelystad bouwden we drie Volvo Ocean Race schepen en liggen vele prachtige herinneringen daaraan”. Ook was de keuze voor Lelystad als vestigingsplaats voor Team Heiner een logische. Touber: ‘We zochten een locatie waar we de ruimte hadden om onze dromen waar te maken en waar de stad en de omgeving ons initiatief zou ondersteunen’. Lelystad bood deze ruimte en is trots op de rol die het de afgelopen twaalf jaar in de watersport heeft kunnen spelen. Sinds vele jaren woont Touber in de stad en is het een logische stap om de City Marketing Lelystad te gaan leiden. Touber: ‘Wat is er mooier dan de omgeving die je zelf de ruimte bood om te ondernemen, te winnen en te wonen, nu te leiden naar de volgende fase in de marketing?’
De toevoeging van Touber aan het team, biedt City Marketing Lelystad de kans om met nog meer focus de tweede periode in te gaan. ‘Een wens vanuit de gemeenteraad, is het gericht benutten van de kansen die er liggen voor de stad. Hier kan Touber, met zijn commerciële achtergrond, marketing blik en sterk netwerk, veel voor City Marketing Lelystad betekenen’, zegt Schonenberg. ‘De natuurgebieden, het jonge karakter van de stad en de uitstekende infrastructuur maken Lelystad tot een stad met de fysieke en mentale ruimte om prettig te werken, wonen en te recreëren.’
En dat er veel te doen is bewijst LelystART, dé start van het culturele seizoen in Lelystad van 16 tot 18 september. City Marketing Lelystad levert aan dit weekend een bijdrage met Het Stadsmuseum, met unieke buitenkunst, mede gemaakt door eigen inwoners. En een primeur: het eerste 3D streetpaintingfestival van Nederland!
Voor meer informatie www.citymarketinglelystad.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht