windverwachting

Provincie en gemeenten in Noord-Holland steken 40.000 euro in ‘het maaien van het Markermeer’

Hoorn – De Provincie Noord-Holland en een aantal gemeenten langs de Markermeerkust starten een pilot om voor het komende vaarseizoen waterplanten te maaien.

De provincie Noord-Holland en een aantal gemeenten langs de Markermeerkust van Hoorn tot aan Waterland trekken samen 40.000 euro uit om het komende vaarseizoen waterplanten te maaien. Waterplanten zorgen voor schoon en gezond water, maar de recreatievaart heeft hier last van. Daarom start deze zomer een pilot om ervaring op te doen met het maaien van waterplanten.

Gezamenlijke aanpak
“Deze pilot is een belangrijke stap voor de aanpak van waterplantenoverlast,” legt wethouder Judith de Jong van de gemeente Hoorn uit. “Na de zomer evalueren wij de pilot en kijken we of en hoe wij de aanpak van overlast voor de langere termijn kunnen organiseren.” Zowel de provincie als de
gemeenten benadrukken dat het belangrijk is dat alle betrokken partijen samenwerken om de overlast in te beperken. “Als het aan ons ligt, dragen ook Rijkswaterstaat en gebruikers/watersporters in de toekomst bij aan het maaien. Hierover gaan wij met hen in gesprek”, aldus De Jong. (Gemeente Hoorn)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X