windverwachting

Provincie Limburg geeft subsidie om kinderen te laten watersporten op de Maasplassen

PERSBERICHT
watersportschool_frissenRoermond – Direct na de start van het project ErVaarwater hebben er al vier scholen deelgenomen aan de kennismakingsdag voor verschillende watersporten. Daardoor waren er al ruim 130 kinderen een ochtend op het water te vinden om te kanovaren, te zeilen, in een sloep te varen en te suppen. Watersportschool Frissen is bijzonder tevreden met deze vliegende start.
De Provincie Limburg heeft met Het Nautisch Programma van Eisen de ambities voor de regio Maasplassen vastgelegd. Watersport moet veel meer dan nu een onderdeel worden van de regiobeleving. Juist daarom moeten jonge mensen kennismaken met verschillende vormen van watersport.
Watersportschool Frissen speelt op deze behoefte in. Zij nodigt scholen uit om met hun groepen zeven en acht gratis een ochtend kennis te komen maken. Alle woensdagen van april tot de herfstvakantie zijn hiervoor beschikbaar. Kinderen kunnen meerdere vormen van watersport op één ochtend doen. Er worden vervolgprogramma’s aangeboden door de Watersportschool zelf en door de watersportverenigingen.
Het project ging van start vlak voor de zomer. De Provincie Limburg besloot toen deze nieuwe doelgroep aan te moedigen en stelde een subsidie beschikbaar. Direct al was er een eerste school uit de buurt geïnteresseerd met 44 kinderen.
Na de zomervakantie schreven er al drie scholen in. Tot nu toe zijn het allemaal scholen uit Roermond, maar ook andere scholen uit de regio zijn welkom. Het nieuwe seizoen wordt goed voorbereid. De scholen worden benaderd en de eerste boekingen voor het voorjaar staan er al weer. Doel is om in twee jaar tijd meer dan 1000 schoolkinderen kennis te laten maken, om zo de watersporter van de toekomst te kweken in Limburg.
Meer informatie www.watersportschool.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X