Informatie voor de watersporter

Provincie wijst kanaalplan Oude Winschoterdiep stad Groningen van de hand

Groningen – Een lumineus plan ontlokte hier en daar groot enthousiasme, maar de provincie wil er niet aan: het Winschoterdiep blijft een kneusje onder de kanalen.

Het Oude Winschoterdiep Open? Jaaaah!, zegt Groningens bekendste rondvaartbootkapitein Frits Uijen blij. De man met de meeste vaarkilometers van de stad, zegt dat het in meerdere opzichten (een stuk) veiliger wordt als het plan van Johan Anneveldt en Jan Pieter Janse doorgaat.

Hun burgerinitiatief Oude Winschoterdaip Open deed onlangs de suggestie om het kanaal iets op te schuiven bij de Meeuwerderbaan. Dan kan de verdiepte ringweg volgens plan op de plek van huidige kanaal boven de grond komen. En zouden er weinig dure aanpassingen aan de weg nodig zijn om het water bevaarbaar te houden dan wel te maken voor (iets) meer dan sloepjes.

,,Hoe dieper het kanaal wordt, des te meer water kan het afvoeren en hoe lager de kans op overstromingen. Varen wordt ook een stuk veiliger als de pleziervaart naar het Oude Winschoterdiep verhuist. Het (nieuwe) Winschoterdiep is net een flessenhals. Dat wordt door de toenemende beroepsvaart niet veiliger.’’ (Dagblad van het Noorden, www.oudewinschoterdaipopen.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht