Informatie voor de watersporter

Rabobank hoofdsponsor van The Tall Ships Races Harlingen 2018

Harlingen – Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de 3e editie van de The Tall Ships Races in Harlingen. De Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training Schepen die eens in de vier jaar worden georganiseerd in Harlingen.

foto: The Tallships Races Harlingen 2018

Vanochtend werd de sponsorovereenkomst getekend door het bestuur van de organiserende partij Stichting Harlingen Sail: Jan Reier Arends, Gerben Okkinga en de directeur Bedrijven van de Rabobank, Edwin Meijer.
Stichting Harlingen Sail
Wij zijn als stichting zeer blij dat de Rabobank als partner haar naam aan onze missie wil verbinden, dit past ook zeker bij onze ambities. De voorbereidingen van The Tall Ships Races 2018 zijn in volle gang. Er hebben zich meer jongeren aangemeld voor een stageplaats aan boord van één van de schepen dan ooit, waaruit blijkt hoezeer dit evenement onder Nederlandse jongeren leeft en hoe interessant het voor bedrijven is om hun naam via sponsoring te verbinden aan The Tall Ships Races.
Betrokken in Harlingen
‘Het is een bewuste keuze om een hoofdsponsorschap aan te gaan’, vertelt Edwin Meijer. ‘De Rabobank wil daarmee haar betrokkenheid in de stad Harlingen tot ver daar buiten benadrukken. Bovendien is de verwachting dat de vele bezoekers die voor The Tall Ships Races naar Harlingen komen een mooie bijdrage leveren aan de economie van Harlingen. En, als laatste: het betreft hier een meerdaags indrukwekkend nautisch event dat mede is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen’.
Een kans voor drie trainees
Een geweldige gedachte die de Rabobank van harte ondersteunt door drie trainees de kans en de ervaring te bieden om in de periode van 28 juli t/m 5 augustus mee te varen met een Tall Ship. ‘Natuurlijk geven we de jongeren een opdracht mee. Passend bij de Rabobank spelen de thema’s duurzaamheid, voedsel en water een belangrijke rol. Aan het einde van dit jaar verschijnt op onze website meer informatie over hoe drie jongeren kans kunnen maken op deze unieke kans’, zegt Edwin Meijer.
De Tall Ships Races vinden volgend jaar plaats van 3 t/m 6 augustus in Harlingen. En is gratis toegankelijk.
Meer informatie www.harlingensail.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht