Informatie voor de watersporter

Radiografisch nachtzeilen met Micro Magic zeilboten op Noordhollandse Rijd

NIEDORP – Welke zeiler heeft de beste ogen in het donker en is het slimste op het water in de duisternis? Dat zal zaterdag 12 maart blijken tijdens de eerste nachtzeilwedstrijd voor radiografische Micro Magic zeilboten in Noord-Holland. Plaats van handeling is het water voor restaurant De Rijd in Nieuwe Niedorp. Aanvangstijd is 19.00 uur.

Het belooft een prachtig schouwspel te worden. Bedoeling is namelijk dat de deelnemers op feestelijke wijze hun mini-zeilboten zullen verlichten. Dat maakt het voor toeschouwers extra leuk om te komen kijken. Nooit eerder gingen de Micro Magic zeilers in het donker met elkaar de strijd aan. Normaal wordt altijd bij daglicht met en tegen elkaar gezeild.

Het radiografisch zeilen geniet al vele jaren grote populariteit. Op allerlei plassen en meren, door het hele land, worden wedstrijden gehouden. De zeilers in de Rijd hebben een sportieve relatie met een groep MM-ers in Uitgeest. Regelmatig worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Een grote afvaardiging uit Uitgeest doet ook aan de nachtzeilwedstrijd mee.

Afhankelijk van de windkracht en richting zal in het water, grenzend aan het terras van restaurant De Rijd, met boeien een baan worden uitgelegd. Bedoeling is dat maximaal acht races gehouden worden. Het zeilspektakel zal naar verwachting 1,5 uur in beslag nemen. (Echo)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht