Informatie voor de watersporter

Rainbow Warrior Regatta voor alle typen roeiers en peddelers op 7 en 8 juli 2012

Leeuwarden – Anne-Marie Reichman wordt het boegbeeld van de Rainbow Warrior Regatta op 7 en 8 juli. De 37-jarige Friezin geniet internationale bekendheid als professioneel windsurfster en gepassioneerd Stand Up Paddler (SUP), de snel groeiende watersport waarvan ze de bekendste pleitbezorgster is in Nederland.
De Rainbow Warrior Regatta is een van de langste toertochten ter wereld. Roeiers, kanoërs, kayakkers, SUPpers en sloeproeiers werven naast deze ultieme uitdaging fondsen voor het Greenpeace-actieschip de Rainbow Warrior. Reichman, die het grootste deel van het jaar woont in Maui, organiseert sinds 2009 de SUP Elfstedentocht en geeft diverse workshops en lezingen. Daarnaast schrijft ze regelmatig over haar avonturen in bladen en op haar eigen weblog. Door haar naam te verbinden aan de Regatta, geeft ze uiting aan haar passie om van de wereld een betere plek te maken en vestigt ze aandacht op de acties van het Greenpeace-schip de Rainbow Warrior.
De Rainbow Warrior Regatta, die plaatsvindt op 7 en 8 juli, is de langste toertocht ter wereld waar meerdere vaardisciplines vertegenwoordigd zijn. Afhankelijk van het boottype kiezen deelnemers voor een route van 100 kilometers of 100 mijlen, die binnen 24 uur afgelegd moet worden. Deze extreme vaarmarathon is geen wedstrijd en mag in estafette met meerdere teams per boot gevaren worden. Alle ‘door spierkracht voortgedreven’ boottypen kunnen meedoen.
Via de website rwregatta.nl werven de deelnemers fondsen voor de roemruchte Rainbow Warrior, het nieuwste schip van Greenpeace. Op dit moment is de Rainbow Warrior op weg naar de Amazone om actie te voeren tegen de aantasting van dit belangrijke bosgebied.
Meer informatie www.rwregatta.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht