Informatie voor de watersporter

Rake Rigging introduceert rigging-online, de nieuwe standaard voor wie vallen, schoten en lijnen online wil kopen

Amsterdam – Vlak voor de Hiswa te Water heeft Rake Rigging, de bekende full service tuigerij uit Medemblik, haar nieuwe webshop voor Lancelin touwwerk gelanceerd. Rigging-online onderscheidt zich van andere webshops op dat gebied, omdat er in rigging-online een ingebouwde adviesfunctie zit. De zogenaamde rope-advisor tool is op specificaties van Rake gebouwd en reflecteert de bijna 20 jaar lange tuigervaring van Michel de Nijs op toer-, wedstrijd- en superjachten.
Zeilersprofiel bepaalt de keuze van lijnen en sluitingen
Door twee simpele keuzes bepaalt de rope-advisor welk type lijn het meest geschikt is voor uw type gebruik. Daarnaast bepaalt het systeem een standaard diameter voor uw schip en een voorkeurskleur voor de betreffende lijnfunctie. Verder wordt direct de juiste lijn afwerking aangeboden. Ook worden uitsluitend sluitingen aangeboden die sterk genoeg zijn en passen bij het gebruik van de betreffende lijn. Daardoor koopt de klant altijd een sterke keten en word de keuze zeer eenvoudig.
Alleen kant en klare vallen en schoten
Rigging on-line biedt alleen ready-to-use vallen en schoten. Natuurlijk kan een goede amateur met wat oefening een splits in een lijn met dyneema leggen, maar de ervaring is dat het maken van een oogsplits in een goede kwaliteit lijn vaak te lastig is voor iemand die dat niet vaak doet.
Standaard kleurcodering verhoogt de veiligheid aan boord
Rigging-online is volledig configureerbaar op een standaard kleurcodering voor vallen en schoten. Michel de Nijs van Rake Rigging zegt daarover: “Op veel boten die we in onderhoud hebben zit allerlei touwwerk door elkaar. Een zeiler die nieuw aan boord komt moet vaak zoeken aan welke lijn hij of zij moet trekken. Door alle lijnfuncties een standaard kleur te geven wordt het overzichtelijker, veiliger en zeker ook mooier aan boord ” .
De voorraad van Rake Rigging is helemaal afgestemd op deze kleurcoderingen. Daarom kan de klant tot in de lengte van jaren dezelfde lijn op nieuw bestellen. Klanten die een eigen kleurcodering willen kunnen afwijken van de standaard kleurcodering. In versie 2 van de rope-advisor komt een keuzebutton voor standaard of custom kleurcoderingen. Nu kan er al gebruik gemaakt worden van een zogenaamde ‘vrije val’.
Uitsluitend lijnen met Dyneema van Lancelin
Rigging-online maakt uitsluitend gebruik van de topkwaliteit lijnen van Lancelin. In Frankrijk is Lancelin de marktleider op het gebied van lijnen voor de watersport. Het grootste deel van de Franse werven wordt standaard met Lancelin uitgerust en een belangrijk deel van de wedstrijdschepen maakt gebruik van de racing kwaliteit lijnen. Lancelin is een van de ontwikkelingspartners van DSM voor Dyneema®. Lancelin en rigging on-line hebben een licentie van DSM voor het gebruik van de naam Dyneema® en het Dyneema® ingredient logo.
Demonstratie op de Hiswa te water
Op stand T0.21 demonstreert Rake Rigging de werking van de rope-advisor© tool en zal laten zien hoe eenvoudig het is het systeem te configureren is voor de specifieke wensen van de klant.
Meer informatie www.rakerigging.nl en  www.rigging-online.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht