Rapport ‘Recreatietoervaart in het IJsselmeergebied 2013' is gratis te downloaden bij Waterrecreatie Advies

PERSBERICHT
Lelystad – In de zomer en het najaar van 2013 hebben 787 passanten en ligplaatshouders in het IJsselmeergebied meegedaan aan een onderzoek van Waterrecreatie Advies. Er is gevraagd naar o.a. de kwaliteit van jachthavens, watersportkernen, bestedingen en toekomstplannen. 50% Van de deelnemers had een ligplaats in het IJsselmeergebied, de andere helft kwam uit de rest van Nederland en uit het buitenland. Het laatste grootschalige onderzoek in Nederland naar de bestedingen van toervaarders met een motorboot of zeiljacht dateert uit 2002.
Dertien jachthavens in tien steden en watersportkernen hebben aan dit onderzoek meegewerkt. Het leverde de jachthavens 360 opmerkingen over voorzieningen en 328 adviezen op. De colleges van B&W in de deelnemende steden kregen 164 opmerkingen over voorzieningen en 269 adviezen. De samenvatting bestaat uit 40 conclusies, één A4-tje. Het rapport bevat behalve de resultaten, ook veel wetenswaardigheden over de watersport in Nederland.
Volgens Reinier Steensma, directeur van Waterrecreatie Advies, is het ook een beetje een jubileumuitgave. “We doen inmiddels 20 jaar onderzoek naar de watersport in Nederland en daar zijn we best trots op”. Het rapport kan gratis via de site worden gedownload.
Meer informatie www.waterrecreatieadvies.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X