Informatie voor de watersporter

Recordaantal deelnemers Bedrijvenregatta SailWise

Op woensdag 19 april organiseert Stichting SailWise een zeilregatta voor bedrijventeams op de Loosdrechtse Plassen. Vorig jaar vond deze zeilwedstrijd met polyvalken voor het eerst plaats als sponsorevent voor de watersportactiviteiten op het eiland Robinson Crusoe voor mensen met een beperking. Dit jaar doen er ruim 20 bedrijventeams mee aan deze unieke zeilwedstrijd.

Al bijna 50 jaar organiseert SailWise actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking vanuit het eiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen. De stichting laat deze doelgroep ervaren dat ze fysiek en mentaal veel meer aankunnen dan ze denken. Zo kunnen mensen in een rolstoel zelfstandig zeilen en mensen met een visuele beperking onder begeleiding windsurfen. Watersporten bij SailWise is veel meer dan een leuke tijd op het water.

Om de kosten te dekken van deze watersportvakanties organiseert SailWise voor het tweede jaar een zeilregatta voor bedrijventeams met polyvalken op de Loosdrechtse Plassen. Dit jaar waren er zoveel aanmeldingen dat enkele teams op een wachtlijst geplaatst moesten worden. De jachthavens de Uitkijk en Wetterwille en Bootverhuur Manten stellen de polyvalken beschikbaar en GWV de Vrijbuiter organiseert de zeilwedstrijd, zodat 100% van het inschrijfgeld ten goede komt aan de watersportvakanties van SailWise.

De teams verzamelen woensdag om half 4 bij GWV De Vrijbuiter, waarna de zeilwedstrijd klokslag 5 uur start op de eerste plas. De finish is bij het watersporteiland Robinson Crusoe van SailWise. De afsluitende borrel en diner vinden ook weer plaats bij GWV de Vrijbuiter.

Voor meer informatie: Sailwise.nl

Foto: Stichting SailWise

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht