Informatie voor de watersporter

Reddingbootdag trekt meer dan 600 bezoekers

Op een zonovergoten Willemsdorp ontvingen de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht meer dan zeshonderd donateurs en belangstellenden.

Op de wal en het water kregen de bezoekers informatie over het reilen en zeilen van de reddingmaatschappij in het bijzondere rivierengebied rond het eiland van Dordrecht. Daarnaast waren de Dordtse Reddingsbrigade, brandweer, ambulancedienst, huisartsenpost, Rode Kruis en de politie te water aanwezig om voorlichting over hun taak binnen de hulpverlening te geven.

De inwendige mens werd goed verzorgd met pannenkoeken, hamburgers, taart en cake en drinken.Uiteraard stond de reddingwinkel er en konden kinderen genieten van het springkussen en geschminkt worden.

Gedurende de dag werden twee prijzen uitgereikt aan de winnaars van de like-actie die de afdeling Communicatie en Fondsenwerving van het reddingstation voorafgaand aan reddingbootdag had georganiseerd. In het boothuis werden de winnaars verblijd met de enige echte KNRM-muts.

Met Moederdag in het verschiet stond het station ook nog even stil bij de moeders van het station. Tobias was een geweldig fotomodel om zijn moeder, opstapper bij het station, in het zonnetje te zetten.

Het weer werkte geweldig mee en om 16.00 uur konden de vrijwilligers van het Dordtse reddingstation tevreden terugkijken op een mooie, warme en dankbare dag.

Uiteraard deden ze dit vanuit het water.

Voor meer informatie: knrm.nl

Foto: KNMR

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht