Reddingboten Medemblik en Andijk in de loop van 2012 onder KNRM vlag

MEDEMBLIK – In 2012 gaat het reddingstation Medemblik van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van start. Het reddingstation wordt gevormd door een samenvoeging van de Reddingsbrigade ’t Span in Andijk en Rescue Medemblik. Beide organisaties waren al aan de KNRM gelieerd, maar zullen medio 2012 onder de naam KNRM reddingstation Medemblik vanuit twee locaties hun reddingwerk gaan uitvoeren.

Reddingbrigade ’t Span werd opgericht in 1987, heeft 17 vrijwillige bemanningsleden en vaart met de gelijknamige reddingboot ’t Span. In 1996 werd de stichting Reddingboot Medemblik opgericht. Er zijn 26 vrijwilligers actief. In 1998 kreeg de stichting van de heer en mevrouw Kasemier het bedrag voor een complete reddingboot geschonken: dat werd de Bernardine. Deze boot werd in 2010 door vandalisme verwoest. Sindsdien vaart er een reddingboot in bruikleen van de KNRM: de Gooier.

Van gelieerd naar KNRM station
Beide reddingorganisaties waren al gelieerd aan de Redding Maatschappij. Zodoende worden opleidingen via de KNRM gevolgd en reddingmiddelen verworven. Dit samenwerkingsverband garandeerde tevens 24-uurs inzetbaarheid van reddingboten in het noordelijk deel van het IJsselmeer. Reddingboten uit Medemblik en Andijk zijn binnen een half uur ter plaatse in hun gehele werkgebied. Daarbuiten zijn de reddingstations Den Oever, Enkhuizen en Hindeloopen beschikbaar. De vrijwilligers van het nieuwe reddingstation komen uit Medemblik en Andijk en zijn gemiddeld binnen 10 minuten na alarmering met de reddingboot onderweg. De vrijwilligers worden professioneel opgeleid door de KNRM. (Dichtbij/MedemblikaanZee)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X