Informatie voor de watersporter

Reddingstation Wijdenes haalt zeiljachtje van de keien na ongelukkig vertrek uit de haven

Wijdenes (NH)- Vrijwilligers van Reddingstation Wijdenes zijn vrijdagavond om 19:20 uur gealarmeerd voor een zeiljacht op de dijk bij Wijdenes. Het jacht, met één bemanningslid, was net uit de haven van Wijdenes vertrokken toen het mis ging.

Een zeiljacht vertrok vrijdagavond uit de haven van Wijdenes. Net toen het jacht de haven uit was waren er problemen aan boord. Onder andere een landvast kwam in de schroef en de fok raakte verstrikt in de verstaging. Het lukte het enige bemanningslid niet meer om het jacht de goede kant op te krijgen en verdaagde op de dijk. Bemanningsleden van een jacht in de haven zag het allemaal gebeuren en belden direct de Kustwacht.

foto Reddingstation Wijdenes

Binnen 10 minuten waren reddingboten Mantelmeeuw en De Gooier ter plaatse bij het zeiljacht. Verschillende vrijwilligers waren ook via het land naar het jacht toe gegaan. Het enige bemanningslid van het jacht was inmiddels van boord. De bezoekers van de haven hadden inmiddels het jacht vastgelegd aan een paal en zich ontfermd over het bemanningslid.

Reddingboot Mantelmeeuw heeft het jacht losgetrokken van de keien en naar de haven van Wijdenes gebracht. Het jacht had lichte beschadigingen aan de romp, maar was wonder boven wonder niet lekgeslagen. Het bemanningslid is door een opstapper thuis opgevangen en opgewarmd.

Een half uur na alarm lag het jacht veilig weer in de haven van Wijdenes en waren de reddingboten retour station. (Nauticlink, www.reddingstationwijdenes.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht