Informatie voor de watersporter

Rederij Eureka opent vaarseizoen 2014 met dagtocht met boot naar nautisch evenement Sail Kampen op 19 april

PERSBERICHT
Deveneter – Dit jaar wordt tijdens de paasdagen in Kampen weer een Sail georganiseerd. In 2010 is dit bijzondere maritieme evenement voor het laatst gehouden. Deze keer wordt het grootser dan ooit van opzet. Het valt samen met de traditionele jaarmarkt en er wordt een record aantal schepen en bezoekers verwacht. Rederij Eureka biedt op zaterdag 19 april een dagtocht naar Sail Kampen aan vanuit Zutphen, Deventer of Wijhe.
In Arnhem wordt het seizoen geopend met een avondvaart op Koningsdag, waarbij men vanaf de Rijn van het vuurwerk kan genieten.
Nieuw komend seizoen is dat de combinatie van een vaartocht over de IJssel met de stoomtrein van de VSM en een heen- of terugreis per trein dit jaar ook vanaf Arnhem mogelijk is. Gedurende de zomervakantie wordt de zogenaamde Veluwe IJssel Boemel nu vanuit Arnhem en vanuit Zutphen gevaren op dinsdag, woensdag en donderdag, waarbij de stoomtrein ook ’s middags rijdt.
De spectaculaire vuurwerkvaart “Waal in vlammen” ter gelegenheid van de start van de vierdaagse in Nijmegen is dit jaar weer in het aanbod opgenomen. Door achterstallig onderhoud aan de kade in Nijmegen is het vuurwerk de afgelopen jaren niet doorgegaan. Nieuw in het aanbod zijn verder dagtochten naar Dordrecht en naar de Deltawerken.
De dagtochtenfolder met het complete programma ligt momenteel bij de drukker. Het volledige programma is echter wel al gepubliceerd op onze reserveringswebsite www.dagvaartochten.nl. U kunt hier voor alle tochten on-line reserveren en betalen.
Pendelboot over de IJssel in samenwerking met RBT KAN en andere rederijen
Vanaf 15 juli t/m 28 augustus wordt in samenwerking met RBT KAN en een aantal rederijen uit de regio een pilot gestart voor een lijndienst over de IJssel. Vorig jaar is met het project een aanvang gemaakt in de driehoek Arnhem, Nijmegen en Rees. Komend seizoen wordt dit project verder uitgebreid, waarbij ook de IJssel tot Zutphen meegenomen wordt. De pendelboot is vooral ook bedoeld voor fietsers, waarbij men een fietstocht langs het water kan afwisselen of onderbreken met een etappe per boot. Tussen Arnhem en Zutphen zijn haltes in Dieren en Doesburg. Men kan in Arnhem overstappen naar ondermeer Wageningen, Nijmegen, Rees en tussenliggende haltes.
Green Key
Rederij Eureka ziet het milieubeleid als een integraal onderdeel van de totale bedrijfsvoering, dat gericht is op een continue verbetering van de milieuprestatie. Teneinde dit ook naar buiten uit te dragen hebben wij ervoor gekozen een traject van certificering op te starten. Wij beogen nog dit jaar te kwalificeren voor het milieukeurmerk Green Key.
Ligplaats in Deventer
Nog steeds bestaat geen zekerheid over de toekomstige ligplaats in Deventer van de schepen van de rederij. Voor langduriger verblijf wordt momenteel afgemeerd in de Voorhaven. De procedure voor een dienovereenkomstige bestemmingsplanwijziging is nog niet rond. Voorts gaan we er van uit dat het in- en ontschepen komend seizoen aan de stadszijde plaats heeft. Zou dit onverhoopt toch weer wijzigen in een ligplaats aan De Worp, dan zullen we dit vermelden op onze reserveringswebsite www.dagvaartochten.nl.
Meer informatie www.rederij-eureka.nl en www.dagvaartochten.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht