Informatie voor de watersporter

Reinaert Electronics introduceert RE650, de waterdichte en instelbare 'felste zaklamp ooit' met sos-functie

Persbericht
AMSTERDAM – Reinaert Electronics brengt een uitzonderlijke sterke zaklamp voor watersporters op de markt, die ondanks de geringe afmetingen ongeveer vijf maal zo veel licht geeft als de allergrootste LED-Maglite. Deze RE650 is uitgerust met nieuwste MC-E Cree LED (www.cree.com – levensduur >50.000 uur – nooit meer lampjes wisselen!), meet 45Øx170mm, weegt inclusief 2 stuks CR123A batterijen 245 gram, is IPX-8 waterdicht (30 minuten tot 1 meter diepte) en uitgevoerd in hard-geanodiseerd aluminium. De prijs inclusief 2 stuks CR123A batterijen en draagkoord is € 139,50.
Het licht is continu regelbaar van 70 tot 650 lumen met de draaiknop aan de achterzijde; de reikwijdte in het donker varieert daarbij van 50 tot 250 meter. De aan/uit schakelaar is de drukknop achter de draaiknop; met één maal drukken gaat het licht aan op de maximale sterkte van 650 lumen (dat is ca. 5x zo veel licht als de grootste LED-Maglite…). Om minder licht te krijgen – en tevens de batterijen te sparen – de draaiknop linksom (tegen de wijzers van de klok in) draaien tot de gewenste lichtsterkte. Bij 70 lumen hebben de batterijen een levensduur van circa 10 uur en bij 650 lumen circa 1 uur en 20 minuten, uitgaande van verse batterijen (beide met de positieve pool + naar binnen plaatsen!).
Indien u direct na het inschakelen nog een tweede keer drukt, dan gaat de RE650 over op zeer snel opeenvolgende lichtflitsen, om b.v. de aandacht te trekken of aanvallers te verblinden. Ook nu is de intensiteit regelbaar; in de minimale stand (70 lumen) gaan de batterijen 30 uur mee en bij maximum (draaiknop rechtsom tot 650 lumen) zo’n 10 uur.
De RE650 kan ook een continue S.O.S. signaal geven, bestaand uit drie korte, drie lange en weer drie korte lichtpulsen; in noodsituaties perfect zichtbaar over afstanden van vele kilometers. Dit bereikt u door in de stand “snelle flitsen” de aan/uit schakelaar tenminste 3 seconden ingedrukt te houden; het SOS-signaal is eveneens regelbaar tussen 70 en 650 lumen. Om weer terug te gaan naar “snelle flitsen” opnieuw deze schakelaar tenminste 3 seconden ingedrukt houden, enz. Korter indrukken schakelt de schijnwerper slechts in of uit.
De interne elektronica van de RE650 heeft een geheugen, dus hij “onthoudt” de stand waarin u hem de laatste keer hebt gebruikt en komt daarin dus later ook terug bij een tweede keer drukken. In de positie “SOS” gaan de batterijen 20 uur mee in de minimale stand en 10 uur in de maximale.
Voor € 34,50 extra is een oplaadbare Li-Ion batterij en een 230V lader leverbaar. Dit is alleen interessant als u de zaklantaarn vaak en langdurig gebruikt want de standaard geleverde niet oplaadbare Lithium batterijen type CR123A voldoen prima, zijn overal verkrijgbaar en kunnen jarenlang bewaard worden. Ook een wapenmontage is leverbaar, voor kijker en/of rail.
Meer informatie www.reinaertelectronics.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht