Informatie voor de watersporter

Release ‘Wat als de storm komt’

Ter ere van het 200-jarig jubileum van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) brengen Stef Bos en FLEUR vandaag de single ‘Wat Als De Storm Komt’ uit. Het indrukwekkende lied gaat over alle gevaren die de redders van de KNRM trotseren om ons allemaal hier in Nederland veilig te houden, op en rondom het water. De productie van de pakkende song werd verzorgd door Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Op YouTube verschijnt een bijbehorende videoclip, die op indringende wijze het heldhaftige werk van de medewerkers en vrijwilligers van de KNRM in beeld brengt.

Stef Bos en FLEUR vonden het bijzonder om een nummer voor dit mooie moment uit te brengen. Stef Bos zegt hierover: “Niets is mooier dan een song te schrijven over mensen die in stilte hun handen uit de mouwen steken.” FLEUR weet als schoondochter van een kapitein hoe belangrijk de rol van de KNRM is en voegt toe: “Wat een supergrote eer. Als je als artiest gevraagd wordt om een nummer te maken als eerbetoon voor al die redders, die met gevaar voor eigen leven de zee op gaan, is dat het minste wat wij terug kunnen doen. Samenwerken met Stef voor dit 200-jarige jubileum is het bijzonderste avontuur uit mijn carrière tot nu toe. Hij weet als geen ander hoe je een verhaal muzikaal kunt vertellen en ik vind dat de combinatie van onze stemmen waanzinnig uitpakt op deze single.”

Zowel voor de artiesten als de redders van de KNRM is de song een eer. “Het is voor ons heel ‘gewoon’ om iedere dag ons werk op en rond het water uit te voeren. Het is daarom extra bijzonder dat er op deze manier aandacht wordt besteed aan de KNRM, en trotsmakend dat zulke mooie namen zich verbinden aan onze 200e verjaardag. Ik hoop dat we ons met het lied en alle activiteiten in het jubileumjaar nog sterker kunnen verbinden aan alle Nederlanders!”, aldus Erik (32) van KNRM Neeltje Jans, redder sinds 2014.

Lokale en regionale pers tour

De 45 reddingstations van de KNRM hebben een sterke regionale en lokale binding. Om deze reden maken Stef en Fleur van 12 t/m 14 januari een tour langs alle regio’s waar de KNRM actief is.

Op deze manier willen ze niet alleen laten zien dat het nummer voor de hele KNRM en haar bemanning geschreven is maar ook de lokale en regionale pers in de gelegenheid te stellen interviews, foto’s en video’s te maken met Stef Bos, Fleur en de lokale KNRM’ers rondom de lancering van de KNRM 200 Jaar anthem.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn op een van de locaties van de perstour. Vanwege de logistiek vernemen we graag of u aanwezig kan zijn.

Aanmelden voor de perstour kan via de deze link: Aanmelden

Foto: KNRM

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht