Informatie voor de watersporter

Riva Aquarama 278 met Lamborghini motoren is Classic Boat Award 2014 waard

Sarnico (Italië) – De Riva Aquarama Lamborghini werd 45 jaar geleden gebouwd in opdracht van Ferruccio Lamborghini, stichter van het prachtige Italiaanse sportwagen merk. De motorboot is de snelste Aquarama in de wereld en is vorig jaar in Nederland volledig gerestaureerd in haar oorspronkelijke staat.

Een Nederlandse Riva verzamelaar spoorde de boot enkele jaren geleden op en liet haar bij Riva World in Uithoorn restaureren. Het project duurde in totaal drie jaar, waarbij de Aquarama werd teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. De houten romp werd hersteld, geschuurd en niet minder dan 25 coatings werden aangebracht.

Het houten interieur werd gerepareerd en de stoelen werden opnieuw gestoffeerd in het beroemde Riva design. Daarnaast werden alle knoppen en schakelaars gedemonteerd, gerepareerd en opnieuw geïnstalleerd. De verschroomde delen kregen een nieuwe poetsbeurs, waardoor het schip blinkt als nooit tevoren. In april wordt de winnaar van de motorboot van het Jaar 2014 van Classic Boat bekend gemaakt. (Nautica, Riva World, Classical Boat)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht