Robeco nieuwe sponsor Team Brunel en Humberto Tan doopt boot Nederlandse Volvo Ocean Race deelnemer

PERSBERICHT


productie Eric van Staten / Zeilen TV

Amsterdam – Op zondag 1 juni 2014 doopte Humberto Tan de Nederlandse Volvo Ocean 65 van Team Brunel. Dat deed de radio- en televisiepresentator onder grote belangstelling van medewerkers, sponsors en supporters voor het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Deze heuglijke dag werd extra feestelijk met de bekendmaking van de nieuwe sponsor Robeco. Begin december 2013 kondigde Team Brunel zijn deelname aan de prestigieuze Volvo Ocean Race 2014-15 aan.
Gewapend met veiligheidshandschoenen en een zonnebril liet Humberto Tan in de Amsterdamse avondzon de fles champagne op de boeg van Team Brunel uiteen spatten. Daarmee was de officiële doop van de Nederlandse Volvo Ocean 65 een feit.
‘Nadat Nederland het volledig liet afweten in de laatste Volvo Ocean Race, zijn we nu weer volop aanwezig”, reageert schipper Bouwe Bekking opgetogen. ‘Ons project leeft en geniet brede ondersteuning, zoals nu ook van investeringsmaatschappij Robeco. Dat laat zien dat het Nederlandse bedrijfsleven de Volvo Ocean Race en onze campagne een warm hart toedraagt. We hebben een waanzinnig goed team, waarin ik veel vertrouwen heb.”
Gideon Messink, directeur Sailing Holland, noemde het een ‘speciale dag’. ‘Enerzijds vanwege de doop door Humberto, die ons al vanaf het allereerste begin een podium gaf. Anderzijds vanwege de verwelkoming van Robeco als laatste sponsor. Met hun steun is de campagne financieel rond. Toen we begonnen met Brunel als hoofdsponsor wisten we dat we de wereld rond konden, maar de financiën waren krap. Alles ging naar de zeilers en de boot.”
‘Stapje voor stapje zijn we met onze nieuwe partners gekomen waar we wilden zijn. We hebben geen mega budget, maar genoeg om te kunnen winnen. Met de Volvo Ocean 65 komt het neer op de mensen, dus we moeten ervoor zorgen dat de jongens tussen de etappes snel herstellen. Gelukkig kunnen we ons nu goed focussen op fysiotherapie, voeding en de walploeg. Deze opbouw was mede mogelijk dankzij de nieuwe One Design-structuur van de Volvo Ocean Race en de medewerking van de organisatie.”
Robeco sponsort Team Brunel
Robeco is verheugd Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2014/15 te sponsoren. Dit betekent een volgende stap in Robeco’s missie om de favoriete vermogensbeheerder te worden van professionele beleggers overal ter wereld. En het sluit ook perfect aan bij de pioniersgeest die al jarenlang bij Robeco in het DNA zit.
Roderick Munsters, CEO van Robeco: ‘We zijn er trots op sponsor te zijn van Team Brunel. Deze sponsoring ondersteunt Robeco’s strategie 2014-2018 om de groei te versnellen in Europa, de VS en Azië. Ik ben ervan overtuigd dat het sponsoren van Team Brunel ons veel mogelijkheden biedt om de relatie met onze klanten te versterken. Ik kijk uit naar een mooie race en ik wens schipper Bouwe Bekking en zijn team een succesvolle en veilige reis toe.”
Meer informatie www.teamsailingholland.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X