Robert van Duuren neemt befaamde 80-jarige veerdienst Marken-Express over de Gouwzee over

PERSBERICHT
Volendam – De Marken-Express maakt zich op voor een bijzonder jubileumjaar. Sinds 1933 is de veerdienst een begrip in binnen- en buitenland. Dit jaar, 2013, mag de vlag in de stok voor ons 80-jarig bestaan. Een mijlpaal om trots op te zijn.
Het is ook het eerste jaar van een nieuwe ‘spreekwoordelijke’ kapitein. De oude eigenaren hebben in aanloop naar het jubileum hun geliefde Marken-Express verkocht. Aan mij, ondernemer Robert van Duuren, sinds 20 jaar woonachtig in Monnickendam. Als nieuwe eigenaar maak ik met deze prachtige stap een familiecirkel ‘rond’. Ooit, bij de oprichting van de eerste voorloper van de Marken-Express, was de overgrootvader van mijn vrouw nauw betrokken. Vandaag de dag mag ik met gepaste trots plaatsnemen aan het ‘roer’ van dit prachtige bedrijf.
De Marken-Express is, zoals gezegd, een begrip. Een succesvol bedrijf ook. En bij iets dat succesvol is, moet je voorzichtig zijn met wat je verandert. De Marken-Express zal dus strak op koers blijven, ook onder mijn nieuwe ‘bewind’. Wij zullen met u, onze vertrouwde partners, de dienst blijven leveren waar sinds 1933 vele miljoenen (dag)toeristen en streekgenoten met plezier gebruik van hebben gemaakt.
Natuurlijk, op een aantal vlakken zal heus een frisse wind gaan waaien. Innovatie, educatie en de beleving van de passagiers aan boord van onze vloot kan altijd beter. En dat is waar het team van de Marken-Express de komende tijd gestaag aan gaat werken. In dat team zitten ook Johan Schilder en de broers Klaas en Peter Veerman. Als schippers op hun zo vertrouwde veerboten.
De eerste verandering is niet dat het seizoen start op 1 maart 2013. Wel dat we, zolang het weer het toelaat, door zullen varen gedurende het hele jaar. IJszeilers hebben we niet in de vloot, dus als Koning Winter wél doorzet, zal er een pauze moeten vallen. Privé of zakelijk wat te vieren? De Marken-Express maakt een speerpunt van het vervoeren en accommoderen van feesten en partijen tot 150 man, in de breedste zin. Dan varen we niet alleen op Marken en Volendam, alles kan. Van Amsterdam tot Enkhuizen en van Hoorn tot (IJ)Muiden.
Op naar de volgende 80 jaar van de Marken-Express!
Meer informatie www.markenexpress.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X