Roeier Mark Slats werkelijk ongekend snel onderweg op de oceaan

Wassenaar – Het enige waar de concurrenten van Mark Slats uit Wassenaar zicht op hebben als ze over de boeg kijken is een oneindige oceaan en als ze geluk hebben nog net de achterkant van Slats zijn boot. De Wassenaarder is in de eerste van de zeven weken roeien over de Atlantische Oceaan ongekend snel onderweg.

Als soloroeier staat hij in zijn raceklasse inmiddels eerste en in het algemeen klassement is hij de nummer drie van de in totaal 25 deelnemers aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge. Hij heeft het tempo zelfs dusdanig lekker dat hij in zijn eentje twee- en viermansboten eruit roeit.

Het wereldrecord dat Slats wil verslaan, ligt op 49 dagen en 11 uur. In die tijd moet hij vijfduizend kilometer roeien van het Canarische eiland La Gomera naar het Caribische eiland Antigua. Als hij op schema van het record roeit, komt hij eind januari aan. De Wassenaarder gaat echter zo hard dat de organisatie van de race de verwachte aankomst naar halverwege januari heeft vervroegd. (Leidsch Dagblad, www.markslats.nl, www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X