Informatie voor de watersporter

Ronde om Texel verwelkomt Olympische watersporthelden Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe

Goed nieuws voor de liefhebbers van windsurfen en de Ronde om Texel: Dorian van Rijsselberghe, oud wereld- en olympisch kampioen én Texelaar, zal dit jaar meevaren in de 44e editie van deze spectaculaire wedstrijd. Na zijn aankondiging om te stoppen met windsurfen en een lange Covid periode hadden we weinig meer van hem gehoord, maar nu komt hij over uit Canada om mee te doen aan deze race.

Van Rijsselberghe zal niet alleen meevaren; hij is ook nog steeds bestuurslid van de Ronde om Texel en zal tijdens de huldigingen op zaterdagavond een rol vervullen. Op het strand bij Paal17 zal hij bovendien een oude bekende tegenkomen: Kiran Badloe, de huidige olympisch kampioen windsurfen, staat ook dit jaar weer op de startlijst. Hoewel ze elkaar niet zullen treffen op het water – Van Rijsselberghe vaart mee bij het wingfoilen en Badloe bij het windsurfen – is het toch een mooie reünie tussen twee oude rivalen en goede vrienden. 

Al met al belooft het een spannende editie te worden van de Ronde om Texel met Dorian van Rijsselberghe als extra blikvanger. Fans kunnen zich verheugen op een intense strijd op het water tussen de vele getalenteerde zeilers die aan deze epische race meedoen.

Feestelijke afsluiter 44e editie

Dorian van Rijsselberghe vaart niet alleen mee in de Ronde om Texel, hij is ook de bedenker van sport- en muziekfestival WAVES. Tijdens WAVES zullen diverse (lokale) artiesten optreden en alle deelnemers, bezoekers, Texelaars, watersportliefhebbers, festivalfans en toeristen meenemen in een feestelijke avond. Het festival biedt de perfecte combinatie van watersport en muziek, met optredens van onder andere The Polderman Brothers, Wadzou’t, Danny Froger, 3J’S, DJ Trappetoni en Het Foute Strandfeest by Qmusic. Of je nu deelneemt aan de Ronde om Texel of gewoon het strand bezoekt, WAVES Festival is er voor iedereen die zin heeft in een feestje.

Over Ronde om Texel 

Op 10 juni 2023 vindt de 44e editie van de Ronde om Texel plaats vanaf het strand bij Paal17. Op zaterdag varen de catamarans, windsurfers én wingfoilers de Ronde om Texel. De wingfoil is een snelgroeiende watersport en ze debuteren dit jaar in de Ronde. Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni zijn er voor alle disciplines kortere wedstrijden en toertochten.    

Voor meer informatie: Roundtexel.com

Foto: Ronde om Texel

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht